banner564

Teröre 18 can daha

Şemdinli’de bir karakola bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi, 10 asker şehit oldu, 8 vatandaş yaşamını yitirdi

Teröre 18  can daha
banner598
Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 10 asker şehit oldu, 8 vatandaş yaşamını yitirdi.
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Durak Jandarma Karakolu kontrol noktasına PKK’lı teröristler dün sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Kalleş saldırıda şehit olan asker sayısının 10’a yükseldiği 8 vatandaşın da hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıda yaralanan 11'i asker 27 kişi ise bölgedeki hastanelere kaldırıldı. 
Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Hain saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan ilk bilgilendirmede şehit sayısı 8, yaralı asker sayısı 5 olarak duyurulmuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, hain saldırıyla ilgili, "Şu an itibariyle 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var. Yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 tonluk bir patlayıcıyla intihar dalışı yapan bir kamyonet canlı bomba kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir" dedi

6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu
Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Durak Karakolunun bulunduğu bölgeye bölücü terör örgütü üyelerince saat 09.45'te saldırı düzenlendi. Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor.
Askerlerin dikkatini dağıtmak için çevrede bulunan teröristler tarafından taciz ateşi açıldı. Yaklaşık 5 ton bomba yüklü kamyonet ise karakola girmeye çalıştı ve nizamiye girişinde infilak ettirildi. 
Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi. Saldırı sırasında yolda minibüs bekleyen vatandaşların da olduğu öğrenildi. 

Erdoğan: Saldırıyı şiddetle kınıyorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Şemdinli'deki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:
"Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasında 10 askerimizin ve 8 sivil vatandaşımızın şehadetine, 27 kişinin de yaralanmasına yol açan menfur terör saldırısını şiddetle kınıyorum. 
Bölücü terör örgütü PKK'nın, ülkemize ve milletimize saldırma vazifesi doğrultusunda, insani ve ahlaki tüm değerlerden yoksun eylemlerini yoğunlaştırma arayışı içinde olduğu anlaşılıyor. Ankara'da teröristlerin etkisiz hale getirilmeleriyle önlenen girişimin, İstanbul'da ise 10 vatandaşımızın yaralanmasıyla neticelenen saldırının ardından yapılan Şemdinli eylemi, bunun en açık ifadesidir"

Kurtulmuş: Saldırıların hesabı sorulacaktır
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter üzerinden bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş açıklamasında, "Şemdinli’de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır"’ dedi.

Bahçeli: Bu melanet kökten bitirilmeli
Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şemdinli saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapılmalı, milli seferberlik ruhuyla bu musibet, bu melanet kökten, tümden, hepten bitirilmelidir. Daha büyük bir felaket yaşamadan, kayıp bir vatan, kararmış bir istiklal ve istikballe karşılaşmadan artık herkes aklını başına almalıdır" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Durak Jandarma Karakolu'na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Muharrem ayının kana bulandığını belirten Bahçeli, "Türk milleti her gün kötü ve kahredici haberlerle sarsılıyor. Terörizm bir yanda kanımızı kuruturken diğer yanda ocaklar yıkıyor. Bugün Hakkâri Şemdinli’deki Durak Jandarma Karakolu’nun olduğu bölgeye, 5 ton bomba yüklenmiş bir araçla saldıran terörist dehşet saçtı. Bu hain saldırıda 10 Mehmedimiz, 8 sivil vatandaşımız şehit olurken, 11’i asker olmak üzere 27 kardeşimiz de yaralandı. Ne büyük bir acı…”

Kılıçdaroğlu: Yönetenler şikayet edemez…
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şemdinli saldırısıyla ilgili açıklama yaparak, "Her gün gelen şehit haberlerinin yarattığı acı, ailelerimizin ocaklarına düşen ateş, icra makamında olanların yükümlülüklerini arttırmaktadır. Yönetenler şikâyet eden değil, sorunları çözme makamında olduklarını asla unutmamalıdır" dedi.
Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 
"Hakkari'nin Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durak Jandarma Karakolu'na yönelik yapılan terör saldırısını lanetliyor; hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın acil şifa bulmasını temenni ediyorum. Bilinmelidir ki ülkemize, demokrasimize, birlikte barış içerisinde yaşama irademize yönelen bu saldırılarının failleri hain amaçlarına asla ulaşamayacaklardır… Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki basiret ve sorumluluk, kendileri tarafından yeterince kavranmış değildir. Yönetenler şikâyet eden değil, sorunları çözme makamında olduklarını asla unutmamalıdır."

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474