banner564

Teröre karşı temizlik

Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Amaç demokrasiyi korumaktır”dedi

Teröre karşı temizlik
banner598
Milli Güvenlik Kurulu’nun 4 saat 40 dakikalık toplantısı sonrasında uzun süre devam eden Bakanla Kurulu’nun kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Erdoğan “Bu sadece demokrasinin daha iyi işleyebilmesi ve terör mensuplarını kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir”dedi.
“Halkımız çok daha huzurlu ve daha güvenli olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun sıkıyönetim olarak algılanmamasını istedi. Ekonomik açıdan herhangi bir sıkıntının olmayacağını söyleyen Erdoğan, Başkomutan olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başında olduğunu açıkladı. 
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
-Türkiye 15 temmuz akşam saatlerinden itibaren tarihin en kritik anlarını yaşamıştır. FETÖ üyesi olduğu anlaşılan bu grup tanklarla silahlarla devlete ve millete karşı saldırıya geçmiştir.
-Şahsım ve hükümetin kararlı duruşu milletimizin darbecilere karşı cesurca dikilmesi sayesinde hamdolsun bu teşebbüs amacına ulaşamamıştır.
-Geleceğine sahip çıkan milletimiz kahramanlık destanı yazmıştır. Darbeciler karşısında tek vücut olmuştur.
-Gözlerinin önünde onlarca kişi şehit olurken yaralı kardeşlerimiz de sabaha kadar direnişlerini sürdürmüşlerdir. Milletimiz 1960 darbesinde Menderes ve arkadaşlarına sahip çıkmamanın üzüntüsünü yıllarca yaşamıştır.
-1980 darbesinde toplumumuzun acısı hala tazedir.15 Temmuz tarihi bu kötü gidişe dur denilen bir dönüm noktası olmuştur. İlk defa bir darbe girişimi millet tarafından akamete uğratılmıştır.
- 246 masum insan hayatını kaybetmiş, 1536 masum vatandaşımız yaralanmıştır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

“Uygulama demokrasiye karşı değildir”
- MGK'yi topladık, ardından da Bakanlar Kurulu'nu topladık. MGK üyeleri olarak yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonunda terör örgütünün bertaraf edilebilmesi için Anayasamızın 120. Maddesi uyarında OHAL ilan edilmesini hükümete tavsiye etme kararı aldık. Bakanlar Kurulumuz da Türkiye’de 3 ay OHAL ilan edilmesi kararını aldı.
-Bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka, özgürlüklere karşı değildir. Tam tersine bu değerleri koruma, yükseltme, geliştirme adınadır. 
-Olağanüstü Hal ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir.
-Darbe teşebbüsü karşısında millet iradesinin yanında saf tutan ve STK’larımıza teşekkür ediyorum. Demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler konusunda hiçbir vatandaşımızın, kurumun endişesi olsun.
-Olağanüstü hal onlara yönelik saldırılardan koruma amacı gütmektedir. Ülkemizin yaşadığı tehditle mukayese edilemeyecek küçük terör tehditleri karşısında sesini çıkarmayanların Türkiye’yi eleştirmeye hakları yoktur. Aldığımız bu kararı eleştirmeye hakları yoktur. Sadece gölge edilmesin yeter.

Demokrasi nöbeti sürüyor
Öte yandan Taksim Meydanı, Kısıklı, Saraçhane ve Zeytinburnu'nda toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek bugün de 'Demokrasi Nöbetine' devam etti. Kalabalık zaman zaman alanlarda meşale yaktı. Kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği İstiklal Marşı'nı ve Arif Nihat Asya'nın dua şiirini dinledi. 
Alandakiler, çalınan Osmanlı Marşları'na da ellerindeki bayrakları sallayarak tempo tuttu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473