banner564

Terzi sırra kadem bastı

İzmir'de, ölüm saçan sahte rakıları satan 54 yaşındaki zanlı tüm Türkiye'de aranıyor

Terzi sırra  kadem bastı
banner598
İzmir'de sahte rakıdan ölenlerin sayısı 4'e çıktı. Beyin ölümü gerçekleşince organları, ailesi tarafından bağışlanan Özkan Yaman, başka bedenlere can verecek. Sahte rakı soruşturmasında polis de, ölüm saçan kişinin kimliğini tespit etti. Terzilik yapan Ş.S.'nin, ölümlerin başladığı gün kent dışına kaçtığı saptandı, ölüm taciri için tüm Türkiye'de yakalama kararı çıkarıldı.  
İzmir'de Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş'in (59), hayatını sahte rakıdan kaybetmesinden sonra, bir kişi daha hayatını kaybetti. Geçen Pazar fenalaşıp hastaneye kaldırılan sahte rakı kurbanlarından Özkan Yaman'ın da beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Yaman, organlarıyla başka bedenlere hayat verip yaşatacak. Yaman'ın da hayatını kaybetmesiyle, rakı kurbanlarının sayısı da 4'e çıktı.  

Sahte rakıyla ölüm saçan terzi çıktı 
Bu arada ölümlerden sonra farklı birimlerce sürdürülen araştırmalar sonrasında polis çok önemli bir kimliğe ulaştı. Sahte rakıları İzmir'e getirip piyasaya süren kişinin terzilik yapan Ş.S. (54) olduğu saptandı. Polis yakalamak için evine gittiğinde Ş.S.'nin, kaçtığı saptandı. Daha sonra yapılan takipte ise, zanlının il dışında olduğu belirlendi. Bununu üzerine, Ş.S.'nin yakalanması için tüm Türkiye'de aranmaya başlandı. Fotoğrafı tüm emniyet müdürlüklerine gönderildi. 
İzmir'in Menderes İlçesi'nde, son günlerde sahte rakı nedeniyle yaşanan ölümlerin ardından yapılan denetimlerde bir büfenin deposunda, damacanalar içinde sahte rakı ele geçirildi. 
Son günlerde sahte rakıdan ölümlerin olmasının ardından Menderes İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'yle birlikte alkollü içki denetimi gerçekleştirdi. İlçe genelinde yapılan denetimlerde Gazipaşa Mahallesi'nde bir büfenin deposunda damacanalar içerisinde sahte alkollü içki bulundu. Damacanaların yanı sıra pet şişelerin içerisinde de sahte alkollü içki olduğu anlaşıldı. Menderes İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ele geçirilen sahte içkilerden örnek alarak, incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Büfeye ise zabıta ekipleri tarafından yasal işlem uygulandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474