banner564

“Türk yenilmez”

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla törene davet edilen Kıbrıs Kıbrıs Barış Harekatı gazileri, duygulu anlar yaşadı

“Türk yenilmez”
banner598
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde yapılacak törene davet edilen ve Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Kıbrıs Barış Harekatı gazileri, duygulu anlar yaşadı.
Eşi Hatice Kopuk ile birlikte Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alana gelen İsmail Kopuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ordusuna hizmet etmenin gururunu yaşadığını söyledi.
"Türk yenilmez, Çanakkale geçilmez" sözünü hatırlatan Kopuk, "Türk olduğumuz için çok mutluyuz. Birinci Dünya Harbi'nde dedemin dedesi savaşmış. O, gidip dönemediği için, onun ismini ben aldım. Rahmetli babam bana, onun ismini verdi. Kıbrıs Barış Harekatı'na katılacağım belli olunca da 'O, gitti gelmedi. Sen, Kıbrıs'a gider, inşallah gelirsin' dedi" ifadesini kullandı.
Süleyman Ölmez de Barış Harekatı'na katılması sayesinde Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü törenlerinde bulunduğunu anlattı.
Gururlu olduklarını ifade eden Ölmez, "Dedelerimiz bu topraklarda savaştı, biz de onların torunları olarak Kıbrıs'ta savaştık. Dünya devletlerinden gelenlerle kardeş gibiyiz, mutluyuz" dedi.
Gazi Sami Cengiz de şunları kaydetti:
"O savaşlar gelmiş geçmiş, dedelerimiz savaşmış. Şimdi görevimiz, onlardan bize miras kalan bu toprakları korumak, iyi bakmak, onları ebediyen korumaktır. Ne mutlu bize, bu 100'üncü yılda yabancı ülkelerle kardeş kardeşeyiz. Bizim şehitlerimizle onlar yan yana yatıyor. Mustafa Kemal Atatürk de öyle demedi mi; 'Sizin evlatlarınız bizim bağrımızda yatıyor' diye. Şimdi onları da koruyoruz."
Bu arada, şehit yakını ve gazilerden oluşan 130 kişilik grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel daveti üzerine onur konuğu olarak Çanakkale'ye getirildi. Grubun anıt ve şehitlik ziyaretleri ile törenlere katılım programı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın talimatı çerçevesinde, bakanlık tarafından yürütülüyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473