banner564

Türkiye kaygılı

Davutoğlu, “ABD ile her görüşmesinden sonra Rusya daha da saldırganlaşıyor" dedi

Türkiye kaygılı
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı Suriye Bağışçılar Konferansı için bulunduğu Londra'da bir basın toplantısı düzenledi.
Davutoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, "Rusya ile ABD'nin her görüşmesinden sonra Rusya daha da saldırganlaşıyor" diye konuştu.
Davutoğlu’nun konuşmasındaki satır başları ise şu şekilde oldu, “İkinci Dünya Savaşı'nda sonra trajik bir olayla karşı karşıyayız. 
IŞİD ve Esad rejimi bombardıman hala devam ediyor. Her ikisi de savaş suçu işliyor. Bunu özellikle burada söylüyorum. 10 bin mülteci Türkiye sınırında. 70 bini Türkiye dışındaki bu kamplarda. Rusya bombardımana devam ediyor. Ruslar Suriye muhalefetini bombalıyor IŞİD'i değil. 
Bu konferansta sadece insani yardım dışında bu insanlık suçu için köklü bir çözüm bulmalıyız. Türkiye her ne olursa olsun, insani yardıma devam edecektir. Bu savaş suçunu durdurmak zorundayız. 
İşsizlik her ülke için bir sorun. Türkiye'de Suriyelilerin çalışmasına izin verdik. Bu insanlar kendi istekleri ile evlerinden ayrılmadılar. Tarihin yanlış tarafında olmak istemiyoruz. 

Mültecilerin durumu...
Mülteciler için çok endişeliyiz. Rusların saldırıları sivillere karşı oldu. En kötü saldırı Halep'e yapılıyor şu anda. Halep Türkiye'ye bir koridor konumunda. Türkiye ile Halep arasındaki bağlantı kesildi. Türkiye ve Halep arasında 10 kamp var. Türkiye bunlara insani yardım sağlıyor. Bu kamplardan şimdi insanlar kaçıyor. 30 bininin Türkiye'ye ulaştığı bildiriliyor. Orası Rus sınırı değil. Suriye -Türkiye sınırı. Onlar neden IŞİD'e karşı operasyon yapmıyor? BM Güvenlik Konseyi'nden de umutlarımızı yitirdik. 
Bütün uluslararası bir arada çalışmaya çağırıyoruz.
ABD Rusya arasındaki görüşmelerden de umut beklemiyoruz. Her görüşmeden sonra Rusya daha da saldırganlaşıyor. Yüzbinlerce mülteciyi misafir ediyorsak Rusya'nın saldırganlığı konusunda bu soruyu sormak bizim hakkımız.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474