banner564

Türkiye sıçrama yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 Nisan tezgahı bozma günüdür” diyerek kadınlardan destek istedi

Türkiye sıçrama yapacak
banner598
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasi hayatımda kadınlarımıza zaten çok borçlanmıştım. 15 Temmuz'dan sonra buna bir de can borcu eklendi. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınlarımızla omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.
   Erdoğan, HAK-İŞ tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 6. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nda, siyasetteki başarısında kadınların oynadığı role dikkati çekti.
   Kadınların "kadro" diyerek tezahüratta bulunması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bildiğiniz gibi dün veya evvelsi gündü, Sayın Başbakanımız bu konuyla ilgili zaten bir cevap verdi. Gerekli talimatların sorumlu arkadaşlara verildiğini ifade ettiler. 
   Hazırlıklar bütün konumlar değerlendirilmek suretiyle yapılıyor. Unutmayın 16 Nisan'dan sonra yeni bir dönem başlayacak. Bu yeni dönemin şartlarına göre de bütün konular çok daha farklı bir şekilde ele alınacaktır. Öğretmenlere yönelik biliyorsunuz 20 bin kadro açıldı ve bunun adımı atıldı. 
   Öyle zannediyorum Ağustos'tan sonra 10 bin daha ilave edilecek. Aynı şekilde tabii ki işçiler noktasında da taşeronlar noktasında da Sayın Başbakanın ifade ettiği gibi, 'Talimatları verdim.' dedi, onun sürecini artık oradan takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

“Dikili ağaçları yoktu”
   Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle bir konuyu vurgulamak istediğini belirterek, şunları anlattı:  
"Bizim bazı şeyler için telaşımız yok ama biz bir sistem değişikliğiyle ülkemize sıçrama yaptırtalım istiyoruz. 
   Biz şu 14 sene içinde ne tür engellerle karşılaştığımızı gayet iyi biliyoruz ama diğerlerinin böyle bir durumu oldu mu? Yok. Onların, dün de söyledim, dikili ağacı yok bu ülkede. Onlar çukur eşmekle meşgul, onlar yer altına konaklama yerleri yapmakla meşgul, onlar Hakkari'ye gidip başkalarının paçavralarıyla miting yapmakla meşgul, biz ise bayrağımızla yürümekle meşgulüz." 
   Salona "Tek millet için, tek bayrak için, tek millet için, tek devlet için ne diyoruz?" diye soran Erdoğan, "evet" yanıtını alınca, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." diye konuştu. 
   Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda altıncısı düzenlenen organizasyonun kadınlara hayırlı olmasını dilerken, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı, HAK-İŞ yönetimine başarı diledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474