banner564

Türkiye’nin tavrı net

Davutoğlu, “Rusya ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yok, Büyük devletler arasındaki ilişkiler, iletişim kazalarına feda edilemez” dedi

Türkiye’nin tavrı net
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, düşürülen uçağa ilişkin "Angajman kurallarımız, bütün dünya ve Rusya Federasyonu makamlarınca bilindiği halde bu son hadisede radarımız tarafından defalarca yapılan ikazlar, ihlal yapan uçaklar tarafından dikkate alınmamıştır. Hava sahası ihlalinde bulunan milliyeti tespit edilemeyen uçak, bir tehdit olarak algılanmış ve yürürlükteki angajman kurallarımız talimatlar gereği uygulanmıştır. İhlal edilen egemen Türk hava sahası aynı zamanda NATO hava sahasıdır. Bu olayda Rusya Federasyonu ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yok olamaz da. Rusya bizim dostumuz, komşumuzdur. Büyük devletler arasındaki ilişkiler, iletişim kazalarına feda edilemez. Rusya Federasyonu bizim çok önemli bir ortağımızdır" dedi. Davutoğlu'nun bu sözlerini salonda bulunan partililer, alkışlar, ıslıklar ve sloganlar eşliğinde dinledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 
Düşen uçağa Türk hava sahasını ihlali halindeyken ateş açıldığını vurgulayan Davutoğlu, "Düşen uçağın Türk hava sahasını ihlali halindeyken ateş açıldığının altını özellikle çizmek istiyorum" dedi.
Davutoğlu, "Angajman kurallarımız, bütün dünya ve Rusya Federasyonu makamlarınca bilindiği halde bu son hadisede radarımız tarafından defalarca yapılan ikazlar, ihlal yapan uçaklar tarafından dikkate alınmamıştır.
Angajman kurallarına vurgu yapan Davutoğlu, "Hava sahası ihlalinde bulunan milliyeti tespit edilemeyen uçak, bir tehdit olarak algılanmış ve yürürlükteki angajman kurallarımız talimatlar gereği uygulanmıştır" dedi.


"NATO Genel Sekreteri bilgilendirildi"
Davutoğlu, "Konuya ilişkin müttefiklerimizi bilgilendirmek amacıyla talebimiz doğrultusunda NATO Genel Sekreteri'nin çağrısı ile NATO Konseyi bu akşam olağanüstü bir oturum düzenlemiştir. Ayrıca bu toplantı öncesinde NATO Genel Sekreteri ile bizzat görüşerek olayla ilgili detaylı bir istişarede bulundum" açıklamasında bulundu.

“Bayırbucak’ta DEAŞ unsuru yoktur”
Davutoğlu, "Bayırbucak bölgesindeki tek bir DEAŞ unsuru yoktur. Tek bir terör örgüt yoktur. Kimse Bayırbucak bölgesine yapılan saldırıları DEAŞ ile meşru gösteremez. DEAŞ'a saldırıyoruz diyerek Bayırbucak'ın masum insanlarına saldırılmasına da göz yummayız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474