banner564

Türkiye'ye düşmanlıktır

İngiliz BBC televizyonuna konuşan Başbakan Yıldırım, ABD'nin YPG'ye 550 milyon dolarlık yardım kararını eleştirdi:

Türkiye'ye düşmanlıktır
banner598
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da İngiliz BBC televizyonunun sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin YPG'ye 550 milyon dolarlık yardım kararını eleştiren Başbakan Yıldırım, "Menbiç'te YPG'yi tutmak Türkiye'ye düşmanlıktır. Türkiye'nin milli güvenliğine karşı tehdittir" şeklinde konuştu."PKK Amerika gibi bir hamiye sahip olduğu için faaliyetlerini Suriye'ye kaydırdı" diyen Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Operasyonu'na Afrin kent merkezinin de dâhil olduğunu söyledi. Başbakan Binali Yıldırım operasyonun amacının Afrin bölgesinden Türkiye'ye yapılan tacizleri, roket ve havan saldırılarını durdurmak olduğunun altını çizdi.

Menbiç'te YPG'yi tutmak Türkiye'ye düşmanlıktır
Başbakan Yıldırım kırsalı temizledikten sonra sıranın Afrin kent merkezine geçeceğine vurgu yaptı. Başbakan Yıldırım "PKK artık Kuzey Irak'ta hayat alanı daraldığı için Amerika gibi bir hamiye sahip olduğu için faaliyetlerini Suriye'ye kaydırdı" ifadelerini kullandı. 
ABD'nin YPG'ye 550 milyon dolarlık yardım kararını eleştiren Başbakan Yıldırım, "Menbiç'te YPG'yi tutmak Türkiye'ye düşmanlıktır. Türkiye'nin milli güvenliğine karşı tehdittir" şeklinde konuştu. "Amerika terör örgütlerini bize karşı korumaya daha fazla kalkarsa işler değişir" diyen Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın Afrin operasyonuna karşı herhangi bir itirazı olmadığını belirtti. 
Başbakan Binali Yıldırım, "Rusya gelecekte PKK-PYD-YPG'nin terör örgütü olduğunu kabul edecek" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 04:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474