banner564

“Yarın kendilerini vuracak”

CHP Mersin Milletvekili Öztürk, Türkiye'nin yeniden "talihsiz özel yetkili mahkeme olayı" ile karşı karşıya kalmaması gerektiğini belirtti

“Yarın kendilerini vuracak”
banner598
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, özel yetkili mahkemeler konusuna değindi. Bu konudaki tehlikeyi Adalet Komisyonu'nun CHP'li üyeleri olarak daha önce dile getirdiklerini belirten Öztürk, "Adalet Bakanı'nın 'bunlar ihtisas mahkemesidir' demesi, bu mahkemelerin aslında özel görevli mahkemeler olduğunun itirafıdır. Sayın bakan da bunu bilmektedir" dedi. 
AK Parti'nin, bu mahkemeleri "yandaş hakimlerden oluşturacağını ve hangi davaların oraya gideceğini HSYK vasıtası ile tayin edeceğini" iddia eden Öztürk, "Kendi mahkemelerinde kendi istedikleri kararı alacaklar, bunun adına da yargı kararı ve 'saygı duyun' diyecekler. Biz bu mahkemelerin kararlarının ne kadar saygı duyulacak kararlar olduğunu geçmişte gördük. Türkiye, yeniden talihsiz özel yetkili mahkeme olayı ile karşı karşıya kalmamalıdır. Yargı yeteri kadar siyasallaşmıştır, daha da siyasallaştırmanın kendilerine hiçbir faydası olmayacaktır. Cumhurbaşkanı geçmişte, 'bunlar canavarlaşmış' demişti, yarın böyle yapıların kendisini vuracağını unutmamalıdır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473