banner564

Yeni sayfa açıldı

Başbakan Erdoğan "Ekonomide, siyasette, dış politikada belirsizlikleri ortadan kaldırdık”dedi

Yeni sayfa açıldı
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanında "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli) Projesinin" TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması törenine katıldı.

   Erdoğan burada yaptığı konuşmada, kendileri için çok çok anlamlı, heyecan dolu, coşku dolu bir gün olduğunu söyledi.

   Bunun bir temel atma töreni veya bir başlangıç olmadığını ifade eden Erdoğan, bunun başlangıcını, ilk temel atma merasimini yağmurlu bir günde Üsküdar'da yaptıklarını anımsattı.

    İstanbul Boğazı'nın altından lastikli araçların geçeceği tüp geçidin tünel delme işlemini başlattıklarını söyleyen Erdoğan, burada kullanılacak TBM aracının faklılığının ve özelliğinin olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Bu farklılık ve bu özellikle hergün yaklaşık 10 metre delme işlemini yaparak, inşallah Asya'dan Avrupa'ya geçmiş olacağız" dedi.

 

Onlarca dev yatırım

 

   Türkiye’nin kaydettiği başarıları anlatan Erdoğan şöyle dedi:

   "12 yıl öncesine kadar bu projelerden tek başına bir tanesini bile yüretmekten zorluk çeken bir Türkiye'den, bugün onlarca dev yatırımı aynı zamanda gerçekleştiren bir Türkiye'ye ulaşmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu başarı da özel sektörümüzün çok büyük payı, çok büyük rolü var.  

Şu anda İstanbul'da ve ülke çapında devam eden önemli projelerin neredeyse tamamını özel sektör imkanlarıyla gerçekleştiriyoruz. Yeni havalimanımız bu şekilde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu şekilde, Avrasya Tüneli yine bu şekilde, şehir hastaneleri yine aynen bu şekilde. Hepsini de özel sektör eliyle, onların imkanları ve dinamizmiyle hayata geçiriyoruz. Şimdi Kanal İstanbul'a başlayacağız. Kanal İstanbul da aynı şekilde. 12 yıl boyunca  her alanda elde ettiğimiz başarıların altında güven var istikrar var.

    Devlet milletiyle kucaklaştı. Millet kendi arasındaki yapay sorunları bir kenara bırakarak, kadim kardeşliğine sımsıkı sarılarak birbiriyle kucaklaştı. Ekonomide, siyasette dış politikada belirsizlikleri ortadan kaldırdık. Yolsuzluğa geçit vermedik, yasakları tek tek kaldırdık, yoksullukla kararlı şekilde mücadele ettik. Ülkenin kaynaklarını akıllıca, ihtiyaçları gözeterek, verimliliği dikkate alarak değerlendirdik. 91 yıllık cumhuriyet tarihimizin her yönüyle başarılı eserlerle, hizmetlerle, yatırımlarla, parlak bir 12 yılı geride bıraktık." 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474