banner564

Yerinde gözlem

Almanya Başbakanı Merkel ve AB Konseyi Başkanı Tusk, Gaziantep mülteci kampında

Yerinde gözlem
banner598
 Mültecilere ziyaret etmek üzere Gaziantep'e giden Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Başbakan Ahmet Davutoğlu karşıladı. Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile Nizip ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyelileri ziyaret etti.. 
   Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 16.45'te Gaziantep'e gelmişti. Davutoğlu'nu, Gaziantep Havalimanı'nda, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer karşıladı.
   Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da Gaziantep'e geldi.
   Gaziantep ziyareti sırasında Kilis’teki mülteci kampında incelemelerde bulunan Merkel ve üst düzey AB yetkilileri, AB’nin mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için ilk aşamada 3 milyar Euro tutarında bir fon sağlanmasını öngören anlaşmanın uygulamasını değerlendirecek. 
   Ziyaretin ağırlıklı konusunun Türkiye’deki sığınmacılarla ilgili projelerin finansmanı olacağını ifade eden Seibert, Suriyeli sığınmacıların daha onurlu bir şekilde yaşayabilmeleri, korunabilmeleri, aç kalmamaları ve çocuklarının eğitilebilmesi için AB’nin ilk aşamada 3 milyar Euro, 2018 yılı sonuna kadar da ilave olarak 3 milyar Euro daha vermeyi öngördüğünü hatırlattı. 
   Liderlerin Gaziantep’te sığınmacı aileler ve çocuklarıyla ilgili olarak hazırlanan bir projeyi de başlatacaklarını kaydeden Seibert, Merkel’in burada sığınmacılarla konuştuğunu, Davutoğlu ile de görüşme yaptığını kaydetti.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473