banner564

“Yok hükmündedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nda alınan ‘soykırım’ kararını sert eleştirdi

“Yok hükmündedir”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Türk-Kazak İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosu'nda alınan 'soykırım' kararını eleştirdi.
Erdoğan, 'Bu karar bizim için yok hükmündedir' diyen Erdoğan şöyle dedi: “ Geçmişte yaşanmış acıları bahane ederek bugün Türkiye 'yi ve milletimizi itham etmeye çalışanlar her şeyden önce tarihe haksızlık ediyorlar. Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmeye çalışanlar beyhude yere uğraşıyorlar. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. Bu konuda siyasetçilerin yaptığı tüm beyanlar da yok hükmündedir.

“Türk halkının Ermenilerle sorunu…”
 Türkiye'nin Ermeni halkıyla herhangi bir sorunu yoktur.  İnanın bana aynı dönemde Türk halkının çektikleri daha fazladır.  Bu tür kararlar Ermeniler istismar edilerek Türkiye düşmanlığının dışa vurumundan ibarettir. Bu tür kararların hepsi de bizim için yok hükmündedir. Buradan Ermenilere dostluk çağrımı tekrarlamak istiyorum. Gelin tarihi tarihçilere bırakalım. Biz ortak çıkarlarımız, ortak geçmişimiz ışığında kendimize yeni bir gelecek inşa edelim.

Tanımaya davet etmişti
Türkiye ’ye 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıma çağrısı yapan Avrupa Parlamentosu, henüz tanıma kararı almayan Avrupa Birliği ülkelerini de bu yönde adım atmaya davet etmişti.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474