banner564

Yüksekdağ: Cümle barajları devirdik

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Sarıldığınız darbe anayasasını 12 yıl olmuş, değiştirmeye cesaret edemediniz. Biz değiştireceğiz" görüşünü savundu.

Yüksekdağ: Cümle barajları devirdik
banner598
Yüksekdağ, İMO Konferans Salonu'nda, partisinin Ankara İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kobani etrafındaki karanlık kuşatmayı yenilgiye uğratan bir halk iradesinin şekillendiğini ifade etti. Müjdeli bir haber aldıklarını belirten Yüksekdağ, "Kürt özgürlük güçlerinin birliği, Şengal'i özgürleştirdi. Artık bu güzel haberleri, daha fazla duyacağız. Şengal'i özgürleştiren Birleşik Kürt Özgürlük güçlerine buradan selam olsun. Şengalli Ezidi kardeşlerimize de selam olsun" ifadesini kullandı.
Partilerine "barajı aşar mısınız aşmaz mısınız?" diye sorduklarını aktaran Yüksekdağ, "Biz sizin cümle barajlarınızı devirdik, tarumar ettik bu zamana kadar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 'yürüyemezsiniz, ilerleyemezsiniz, aşamazsınız' dediniz. Bütün dengelerinizi, kimyanızı alt üst ettik. Kobani'de halkımız, bütün dünyayı ve Türkiye halklarını yardıma çağırırken 'bize mecbursunuz, mahkumsunuz, hiç bir dengeyi ve durumu değiştiremezsiniz' dediniz. 6-8 Ekim direnişinde bütün dengeniz alt üst oldu'' diye konuştu.
Genel seçimlerin yaklaştığına işaret eden Yüksekdağ, şöyle devam etti:


"O çürük barajlarınızın ne anlama geldiğini çok iyi göreceksiniz. Sarıldığınız darbe anayasasını 12 yıl olmuş, değiştirmeye cesaret edemediniz. Biz değiştireceğiz. Siz cesaret edemiyorsunuz. Darbenin, darbe anayasasının ve onların size sunduğu olanakları terketmek istemiyorsunuz. Ama bu halkın artık gerçek  bir değişim gücü var. Biz saraylar kurmakla uğraşmıyoruz, biz demokrasiyi kurmakla uğraşıyoruz. Bizim işimiz demokrasiyi kurmak, bizim işimiz yeni yaşamı ve barışı kurmak."

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474