banner564

Zeybekci'nin oğlu zeybek oynadı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin oğlu, Denizli'de düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin açılışında zeybek oynadı.

Zeybekci'nin oğlu zeybek oynadı
banner598

Milli Eğitim Bakanlığının projesi olan ve Denizli'de bu yıl ilk defa düzenlenen şenlik, valilik önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı.

   Denizli Valisi Abdülkadir Demir,  Ekonomi Bakanı NihatZeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da katıldığı törende, Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu 1. sınıf öğrencileri yöresel halk oyunu gösterisi sundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin oğlu EfeZeybekci'nin de aralarında olduğu öğrenci grubu,zeybek oynadı. Efe Zeybekci rol icabı damat tıraşı oldu, geline altın taktı.

   Vali Demir, törende, televizyon ve bilgisayarlarla çocukların hayatla bağlarının koptuğunu, birlikte hareket etme, dayanışma ve mücadeleyi unutuklarını bu düşünceyle böyle bir çalışmanın başlatıldığını söyledi.

   Denizli'deki 181 bin öğrenciden ilk etapta 10 bininin çalışma kapsamında değişik yarışma ve aktivitelerle bir araya geleceğini belirten Demir, gelecek yıl etkinliklerin bütün aylara yayılacağını söyledi. 

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, çocukların, bilgisayar başından kalkarak, bir hafta boyunca, rüzgar ve güneş altında, geleneksel oyunları öğrenirken kaynaşacak olmasından duyduğu mutluluğu anlattı. 

    Konuşmaların ardından öğrenciler, meydanda mendil kapmaca ve sek sek oyunu oynadılar. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, mendili tutarak, mendil kapmaca oyununu başlattı.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473