banner564

UBP’liler de mola yapmıyor muydu?

Bütçe görüşmeleri dün Maliye Bakanlığının bütçesinin görüşülmesi ile birlikte tamamlandı. Ancak bütçe görüşmeleri sırasında geçmiş yıllardan da alıştığımız boş genel kurul salonunun görüntüsünü meclis genel kurulundan Canlı Yayın yapan Meclis TV’den bolca görmek zorunda kaldık.
Bütçe görüşmelerinin son gününde tablo değişmedi. Gene genel kurul salonu boştu. İktidar parti vekilleri, bakanları genel kurul salonuna gelmedi. Muhalefette de durum pek parlak değildi, ama günün sonunda muhalefeti dinlemek erdemdi.
Konu sosyal medyaya düşünce işin içine “Ulaştır-ma!” Bakanı dahil oldu. Dedi ki Sayın Atakan; 
“Bıkmadan dinliyoruz ve dinlemeye de devam edeceğiz. Gelgelelim yemek gibi, sair ihtiyaçlar gibi molalar gerekli oluyor. Bu anları sanki geneli yansıtıyormuş gibi lanse etmek tadından yenmez :)“
Sevgili Tolga Atakan, demek ki Kudret Hoca da geçmişte bu kötü görüntüyü eleştirirken UBP’li ve diğer hükümet üyesi partinin bakanlarının da “Yemek yeme gibi sair ihtiyaçları” doğuyordu. Öyle ya sonuçta onlar da insandı.
Toplu olarak mecliste bundan sonra liste tutup, yemek saatleri konusunda hükümet otaklarınızla anlaşabilirseniz, hiç kimse sair ihtiyaçlarını aynı anda karşılamak zorunda kalmaz. 
İşin şakası bir tarafa, dünkü tabloyu geçmişte eleştirenlerin bugün aynı ortamda aynı şekilde hareket etmelerinin savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Halka siz söz verdiniz ve beklentiyi siz yukarı çektiniz. Deseydiniz bizde geldiğimizde aynı tas, aynı hamam devam edeceğiz o zaman sizi kimse bugün bu şekilde eleştiremezdi. 

 22 Mart Dünya Su Günü
Küresel ısınmanın olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Ve çok şükür kuraklıktan kırılmamız gereken bir dönemde hemen yanı başımızda Anavatan gib kesintisiz akan bir kaynağımız var.
Henüz tarım alanında bu suyu kullanamadık, ancak içme suyu olarak değerlendirebiliyoruz. Ama ileriki günlerde Türkiye’den birileri gelip, bir proje yaparsa, bu su tarım alanlarına da verilebilecek.
Bugün içmek için çeşmelerimizden akan suyun değerini maalesef pek bilmiyoruz. Bunun için şu hatırlatmayı yapmakta fayda var. Dünyamızın %70’i su ancak bunun %97’si tuzludur. Yani içilmeye uygun değildir. Geri kalan %3’ünün ise bir kısmı buzullarda, yer altında olduğu için ulaşılamazdır. Yani dünyadaki suyun sadece %0,5’ini içebiliriz. 
Kısacası evimize kadar gelen suyun kıymetini iyi bilelim ve doğru kullanalım. 

Genel Sekreter
“UBP 2015 yılında CTP ile hükümet kurarken o dönem Parti Genel Sekreteri olan Sayın Atun, bakan olabilmek için Genel Sekreterlikten istifa etmişti! Bakıyorum HP iktidara geldi ama parti yönetiminin en önemli makamı Genel Sekreter olan Sayın Atakan, Ulaştırma Bakanı olmasına rağmen hala daha Genel Sekreter olmaya devam etmesi de yeni siyasetin bir şekli olarak algılanabilir! Parti işleri ve hükümet işleri demek ki bir elde toplanması yeni siyasetin bir kuralı!“
Av. Hasan Yücelen

MESAJLAR

Okyay SADIKOĞLU: Almanya dönüşü beş kilo birden vermişsiniz. Demek ki bu hesapla ayda bir hafta Almanya’ya gidip gelirseniz üç dört ayda fit olursunuz. İşin şakası bir yana çok geçmiş olsun. 

Kudret ÖZERSAY: Değil eski alışkanlıkları değişmek, araba lastiği değiştirme noktasında derin şüphelerim var. Acaba bir gün krikoyu alıp gelsem mi? 

Gencay EROĞLU: Gençlik Dairesi Müdürlüğü görevinize son verildikten sonra boş kalmayıp Maliye Bakanlığına hızlı bir geçiş yapmışsınız. Serdar Bey anlaşılan sizi havada kapmış. Bence de sizin gibi bir değeri boş bırakmamak gerek. 

Ferdi Sabit SOYER: Hükümet için öngördüğünüz Deli Kaymakam Hastalığı vuku bulmuştur. Bu konuda maalesef tıbbın elinden de bir şey gelmiyor. Bu konuda acaba üfürükçülere mi gitsek? 

Dr. Arif ALBAYRAK: Yeni meclisin kalitesinin düştüğünü sizde söylediğinize göre demek ki artık bu konu kapanmıştır. Zira yeni vekiller nükteli eleştiri yapmaktansa enteresan eleştiri yapmayı marifet sayıyorlar. 

Zeki ÇELER: Bakanlıkta işi sıkı tutup öncelikle personelin memnuniyetini arttırmaya gidecekmişsiniz. Bu arada Lapta olayının iç yüzünü öğrendik, yüzde yüz haklısınız. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Girne bölgesindeki her vatandaşın sorunlarını dinlemek için Çarşamba günleri başlattığınız Halk Günü uygulamasına vatandaşın ilgisi giderek artıyor. Vatandaş bu uygulamadan ziyadesi ile memnunmuş bu arada. 

Bülent KAYA: YDP’nin teşkilatlanmadan da sorumlu genel başkan yardımcısı olarak çok yakında tüm Ada’yı kapsayacak bir gezi programı hazırlıyormuşsunuz. Anlaşılan işi en başından sıkı tutuyorsunuz. 

Cem DANA: Şu Paris’ten getirdiğiniz özel hediyelerden hala daha kalan varsa bir tane bizde alabiliriz. Yoksa tüm o özel hediyeleri dağıttınız mı? Neyse bugün sizden geçeceğiz. 

Ahmet YÖNLÜER: Yeğeniniz Gönyeli’den başkan adayı olunca sizde eski çizmeleri dolaptan çıkarıp yeniden yollara düşmüşsünüz. Neyse siz siyaseti, siyaset de sizi özlemişti zaten. 

Güvenç CANTAŞ: Pek muhterem kayınvalideniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Arif SONUÇ: Son günlerde sosyal medyada başlattığınız eleştiri bombardımanı dikkatlerden kaçmıyor. Seçim döneminin aksine şimdilerde pek aktifsiniz. 

Abdürrahim TÜRKMEN: Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkan Yardımcılığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Dernek olarak başlattığınız ziyaretlere devam ediyormuşsunuz. 

Kenan AKIN: Bugün 22 Mart Dünya Su Günü ve sizi böylesine bir günde unutmak olmazdı. Zira sizin girişimleriniz sayesinde bugün Anavatandan KKTC’ye borularla su geliyor. Su gibi aziz olun. 

Arif Salih KIRDAĞ: Yaklaşan yerel seçimler öncesi sizde muhalefetin tozunu arttırmaya başlamışsınız. Bu arada Lefkoşa için çılgın projeler hazırlıyormuşsunuz. 

POLEMİX
 “O dönemde en büyük reformlar Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’nda oldu. Şerife Ünverdi ve ekibini kutlarım. Böyle bir insan hakkında, şu kadar hükümet, şu kadar bakan, şu kadar zaman geçtikten sonra dosya getiriliyor. Madem bu kadar ciddi bir durum vardı, 8 senedir neredeydiniz, neyi beklediniz?”
UBP Milletvekili Ersin Tatar

YORUM EKLE

banner608

banner473