banner564

Uzun zaman sonra

Dün akşam Girne’de son haftaların en mücadeleci, her iki takımın da gol aradığı heyecanlı ve zevkli bir maç izledik. Maç boyunca toplam 7 sarı 2 de kırmızı kartın gösterilmesi de bunun kanıtıydı. 
 Doğan Türk Birliği çıkışını devam ettirmek, Cihangir ise son maçlarda aldığı mağlubiyetlere artık son vermek istiyordu.
 Doğan Türk Birliği kazanırsa liderle olan puan farkı 1’e inecekti. Takımda Koral sakatlığı nedeniyle yoktu. Kenan da yedek kulübesindeydi. Koral’ın yerinde ise Tunahan oynadı ve başarılı bir maç çıkardı diyebiliriz.
 Maçın başlarında rakibine gol olabilecek 2 pozisyon verdiler. Rakip fotbolcu Offor defansın ortasındaki A.Sönmez ve H.Kanlı’ya zor dakikalar yaşattı. Aydın’ın sağ taraftan getirdiği toplarda etkili oldular. Aydın’ın bir şutunda kaleci çok başarılı olurken H.Kanlı’nın vuruşunda da bir topları direkten döndü. 
 Bunları yaparken kendi kalesinde de pozisyonlar vermeye devam etti. Ancak rakipleri bunlardan yararlanamadı. İleride A.Coşkun hiç de gününde değildi. Rasağ çok gereksiz bir sarı kart görünce oyundaki etkinliğini de kaybetti. Bununla da kalmayarak bir sonraki T.Ocağı maçında cezalı duruma düştü.
 İlk yarı böyle bitecek derken H.Hanlı ile golü bularak ikinci yarıda olası sıkıntıları az da olsa azalttı.
 İkinci yarıya başlarken Tunahan A.Sönmez’in yanına geçerken H. Kanlı ileride oynamaya başlarken Aydın da sağ beke geçti. Ancak ikinci yarının hemen başında beraberlik golünü yemeden de kurtulamadılar. 
 Rakibinin mutlak gol atma isteği ile daha ileriye çıkarken bu kez Kenan’ı oyuna alarak onların bu hareketine bir tehdit oluşturdu. Kenan’ın kullandığı kornerde de H.Hanlı ile galibiyet golünü buldu. 
 Aydın da ilk yarıda kanatta, ikinci yarıda bekte görev yapmasına rağmen ileriye de çıkarak çok iyi toplar kullandı. 
 Başta kaleci Ozan ve defanstaki A.Sönmez ile 2 gol atan H.Kanlı bu maçta takımlarının galibiyetindeki en önemli rolü oynadılar. 
 Cihangir geride kalan maçlara göre farklı bir kadro ile maça çıktı. A.Öztürk ve Kalifa kadroda değillerdi. Burak’ın yerinde Nurettin oynadı. Eser ve Çağlar orta alanda oynarken tek forvet Offor’a Doğan ve Mete ile kanatlardan destek vermeye çalıştı. 
 Cihangir maça rakibine göre daha hızlı başladı. Ancak bunları Offor ile değerlendiremedi. Offor’a Mete’nin atamadığı goller de eklenince öne geçemediler. Maç boyunca 2 topları da direklerden döndü. Ancak Offor çok yalnız kaldı. Ona gerekli destek istenilen şekilde verilemedi. Tek başına defans ile mücadele etmek zorunda kaldı. 
 Geride kalan maçlara göre çok daha arzulu ve istekli oynadılar. Belli ki o maçlardan bazı dersleri çıkarmışlar. Defansta oynayan Nurettin hiç riske girmeden oynayarak iyi toplar çıkardı. İlk toplara hep müdahale eden adamdı. 
 Devreyi gol yemeden tamamlayıp içeri gereceğim derken kalesinde golü gördü. Bu golde kalecinin de hatası vardı. Ancak ikinci yarının başında beraberlik golünü buldular ve maçta kalmayı başardılar. 
 Arka arkaya alınan farklı mağlubiyetlerin verdiği sıkıntının bir dışa vurmasının etkilerini de maç boyunca gördük. Mutlak kazanmak istemeleri ki buna zaman zaman da olsa hakemin kararları ile sert tepkiler verdiler. İki yabancısının son dakikalarda gördüğü kırmızı kartlarla ilerleyen haftalar için daha da zor duruma düştüler. Gereksiz yaptıkları itirazlarla takımlarını zor durumda bıraktılar.
 Geriye düştükten sonra Burak’ı defansa alırken Nurettin ortaya geçti. Ancak Arkadaş Can oyuna girmesine rağmen çıkan oyuncudan çok daha verimsiz oldu.
 Her şeye rağmen geçmiş haftalara oranla çok daha iyi bir Cihangir vardı. Ancak yabancılarının bu hafta oynamayacak olması onları fazlasıyla zorlayacak.
YORUM EKLE

banner471

banner474