banner564

Ve… Talat aday olmadı

En son olarak 17 Temmuz’da yazdım 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını. 
Merak edenler internetten arşive girip yazıyı yeniden okuyabilirler. CTP’nin adayı Sibel Siber’e de şimdiden” hayırlı ve uğurlu olsun” diyorum. 
Yakında bu konuda daha kapsamlı yazılarla gelinen son durumu anlatacağım. Bizi takip etmeye devam edin. 
***
Nereye Gidiyoruz? 
“Halk olarak nere gidiyoruz.1 Eylül'de TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk resmi ziyaretini ülkemize yapıyor. Bir grup ağıza alınmayacak küfürlerle olayı protesto ediyor, diğer grup reklam panolarında hoş geldiniz yazıları yazdırarak öne çıkmaya çalışıyor. İstemeyenler, isteyenleri yalakalıkla, isteyenler, istemeyenleri faşistlikle itham ediyor. Bu ülkede bir avuç insanız. Birbirimizi yıpratarak ne kazanacağız? Nerede kaldı bizim demokratik, kucaklayıcı kültürümüze? İnsan hakları ve temel hak ve hürriyetler düşüncemize olan saygı nerede? Bize yakışan ülkemize gelecek olan, ister düşüncelerini, ister tavrını, isterse de misyonunu onaylar veya onaylamayız, bizlere yakışır, kültürümüze yakışır misafirperverlikle karşılamamız gerekir. İki ülke arasına telafisi imkânsız zararlar vermemeliyiz. Protestolarla değil, konuşarak, KIBRIS Türkü’nün duygu ve düşüncelerini aktararak, kırgınlıklarımızı veya beklentilerimizi aktararak ancak bir noktaya varabiliriz. Bizlere düşen 1 Eylül tarihinde ülkeyi tabiri caiz ise yalakalar ve faşistler diye kutuplaştıracağımıza tek yürek olmamız, olgunluğumuzu göstermemiz ve tüm sorunların çözüm şeklinin sokaklarda değil, konuşarak çözüm aramak olduğunu unutmamak gerekir.” 
Yukarıdaki metni sevgili Sadık Gardiyanoğlu yazmış, yazılanlar açık yorum yapmaya da gerek yok, aynen katılıyorum Gardiyanoğlu’na. 
****
Sosyal Medyanın Evliya Çelebileri
Sosyal medyada artık herkes yediğini içtiğini paylaşıyor ya, gerçekten te bu sayede gidip görmediğimiz, tadından mağdur olduğumuz yerler hakkında bilgi edinmiş oluyoruz.
Son zamanlarda şöyle bir baktım gittikleri yerleri en iyi şekilde paylaşanlar kim diye? İşte ilk üçü sizler için belirledim. 
ÜÇÜNCÜSÜ: Kıbrıs Genç TV’ni sevgili patronu Ertan Birinci. Ertan ağabey aslında geçmişten fotoğraflar ile bize yıllar öncesine nostaljik bir yolculuk yaptırıyor. Televizyonculuğun arşivcilikten geçtiğini çok iyi bilen ağabeyimiz yıllar öncesinden öyle fotoğraflar paylaşıyor ki bir dönemi tanımamızı ve anlamamızı sağlıyor. 
İKİNCİSİ Türkiye Karadeniz turu fotoğrafları ile ikincilik İktisat Bankası Genel Müdürü Ahmet Melih Karavelioğlu’na. Gerçekten paylaştığı fotoğraflara Karadeniz’in o muhteşem doğasını ve damak tadını bize yaşattı. Birbirinden güzel yerler kadar Karadeniz mutfağının en güzel örneklerini hem tattı hem fotoğraflarını bizimle paylaştı.
BİRİNCİSİ: Doğu Akdeniz Üniversitesi Basın ve Halkla İlişikler Müdürü Derviş Ekşiçi, yarışmamızda birinciliği hak etti. Derviş Hoca, uzak doğu turunun her ayağını, gittiği ve gezdiği o muhteşem yerleri o kadar güzel fotoğraflara paylaştı ki, birçok kişi aynı tura çıkmak için turu yapan şirkette şimdiden rezervasyon yaptırdı. Gelecek yıl için ilgili tur şirketi şimdiden kontenjanlarını doldurmuş durumda.
****
Avcı Arkadaşa Not:
Avın ilk gününde Ağırdağ’ın altında ki sitenin hemen dibinde avlanan avcı arkadaş; lütfen bu Pazar günü de aynı saatte yine evimizin 20 metre dibine gel, yalnız şimdiden söyleyeyim senin için 8 numara ince saçmadan fişek aldım. Sakın arkanı bize doğru dönme. Zira o saçmaları… Sen anla artık…
MESAJLAR
Dr. Derviş EROĞLU: Ankara dönüşü sırasında uçakta anons yapılmamış. Neden acaba?
Mehmet Ali TALAT: Bizce bu kararınızdan çok geçmeden döneceksiniz ama geç olacak. Umarız son karınızdan pişman olmazsınız? 
Kutlay ERK: Sayın Talat’ın aday olmamasının faturasını size kesmek için bir grup “bıyıklı” harekete geçmiş, haberiniz olsun.
Dr. Sibel SİBER: Ankara’dan gelen çok önemli misafir bugün KKTC’de en fazla zamanı sizinle geçirecekmiş. Bu ara zarlar hep düşeş geliyor desenize.
Sadık GARDİYANOĞLU: Bugün Ercan Havalimanında ki karşılama törenine sizde katılacak mısınız? O kalabalığın içinde her halde göz göze gelebilecek ender kişilerdensiniz. 
Dr. Ahmet GÜLLE: 4. Derece akrabadan nasıl DNA testi yapılacak çok merak konusu. Bu konuda dünyanın ilgisini KKTC’ye çekmeyi başarabilirsiniz. 
Kemal ALTUNCUOĞLU: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan son görüşmenizde Kıbrıs AK Parti temsilciliğini resmen istemişsiniz. Bugün görev size tebliğ edilebilir.
Feride YILDIRIMER: İnsanı doğum gününde bu kadar kızdırırlar mı hiç? Bizce sizi doğum gününüzde kızdıranlar hem telefon rehberinden hem hayat rehberinizden silin gitsin.
Fatma SOLMAZ: Cumhurbaşkanını karşılamak üzere bugün Gazimağusa’dan 10 otobüslük bir kafile ile Ercan’a gelecekmişsiniz. Hadi bakalım.
Aral MORAL: Zafer işareti yapmanız ne güzel. Sarayda da hoca ile selfi yapında paylaşın beraber.
Remziye SEVEN: Spor ve diyetler sonunda işe yaramış ve iki sene evvel aldığınız beyaz pantolon yeniden olmaya başlamış. Bayada yakışmış yani.
Andaç GÜNAY: Şu klip konusunda ne zaman bir açıklama yapacaksınız? Nerde çekiyorsunuz, nasıl çekiyorsunuz? Kamu oyu ilk klip deneyimizi merakla bekliyor.
Savun GÖKSU: Anneniz rahatsızlanmış, umarız bir şeyi yoktur, bu arada hafta sonu doktora ulaşamamışsınız. Bugün şansınızı bir kez daha deneyin.
Olgun Selçuk AMCAOĞLU: İnce ava katılmamışsınız, av yerine velespit sürmüşsünüz. Zaten av mav yok bu sene, velespit doğru tercih.
Ahmet UZUN: Gerçekten doğru söze ne denir, sokakta vatandaşın cebinde para mara kalmadı. Bugün ay başı tüm para banklara.
Mehmet HARMANCI: Belediye sarayının içine çok modern bir vezne bölümü için çalışmalara başlamışsınız. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez değil mi?
Münür ÖZTÜRK: Karpaz’daki eşekler için su yalakları koyacakmışsınız. Yaz geçiyor biraz geç alınmış bir karar ama gene de güzel bir düşünce.
Bilal SAN: Bakın meşhur da oldunuz sonunda. Artık herkes sizi tanıyor ve biliyor, aferin size.
Haşim KİRACIOĞLU: Hafta sonu eğlencenin dibine vurmuşsunuz. Eski dostlarla fena dağıtmışsınız.
Devrim METİN: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Bugün diyet miyet yok size, bütün pastaları yiyebilirsiniz…


GÜNÜN SÖZÜ
 "Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım ve partimizin göstereceği adayın yanında duracağım"
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat 
BİZİM TEMEL
 Adamın biri bara girmiş, masaya çıkarak bağırmış: “Ey ahali ben adamın cinsel organını 'dah' deyince kaldırır , 'duh' deyince indiririm.” . Herkes gülmüş ama adam iddialı. On sekiz yaşında bir çocuk bulmuşlar, adam “dah” demiş çocuğun aleti dimdik , “duh” demiş hemen inivermiş. “Bu gençtir her zaman organı kalkabilir.” diyerek seksen yaşında bir dedeyi ileri itmişler ve “Hadi sıkıyorsa bunu kaldır demişler.”. Adam “dah” demiş, dedenin alet dimdik. Dede hışımla masaya çıkarak bağırmış: “Duh diyeni yakarııııım laaaaaaaaan!
YORUM EKLE

banner608

banner474