banner564

Yabancıların böyle olacak

Maçta her 2 takım adına yaşanan centilmenlik olayı da maça damga vuran olaylardan biriydi. Sakatlık sonrası centilmenliğe uyulmaması nedeniyle GAÜ Çetinkaya’nın attığı gol sonrası GAÜ Çetinkaya futbolcularının Binatlı’ya gol atma şansını vermemeleri tartışma yarattı. Sonrasında boş kaleye atılan golle olay tatlıya bağlandı.
  K-Pet Süper Lig’de geride kalan 2 haftadaki performansı ile en başarılı takım durumundaki GAÜ Çetinkaya, dün akşam Binatlı karşısında 2 kez öne geçti. Ancak rakibinin arka arkaya bulduğu gollere engel olamayınca farklı bir mağlubiyet aldı.
  GAÜ Çetinkaya maça rakibine oranla daha iyi başlamıştı. İlerideki 3 yabancısı ve onlara destek veren İ.Çıdamlı ile rakip kalede etkili oluyordu. Ancak belki de GAÜ Çetinkaya’nın hem defansta hem de orta alanda her şeyi olan Serhan’ın olmaması bütün oyunlarını bozmuştu. 
  GAÜ Çetinkaya Hermann’ın şık golü ile öne de geçti. Ancak bu golden sonra ne olduysa her şey Binatlı’nın istediği gibi olmaya başladı. Kendi sahasına çekilip Binatlı’ya daha fala oynama şansı verdi. Bununla birlikte çok da pas hataları yaptı. Defanstaki uyumsuzluk, orta alanda yapılan pas hataları topun Binatlı’da kalmasına neden oldu. GAÜ Çetinkaya rakibinin ilerideki 3’lü forveti Evor J.Bello, K.Uçaner ve Ebimobowei çok tehlikeli oluyorlardı. Özellikle kanatlardan getirdikleri toplarda GAÜ Çetinkaya kalesini fazlasıyla zorladılar. 
  Defansta yapılan hatalar sonucunda yenmemesi gereken 2 gole engel olamadılar. Serhan bu maçta olmuş olsa bu goller yenmezdi. Kendi alanında rakibine daha fazla oynama şansı vermesinin bedelini pahalı ödediler. 
  Çıdamlı ilk dakikalardaki etkili oyunu dışında özellikle ikinci yarıda bir tek etkili şutu dışında topları inanılmaz derecede kötü kullandı. B.Eko, Faye ve Hermann da yakaladıkları pozisyonları kötü kullandılar. İstedikleri gol gelmeyince de oyundan düşmeye başladılar. Rakibinin etkili forvetine önlem alamadılar. Kendilerinin de beklemediği kadar kötü oynadılar ve mağlup oldular.
  Binatlı bu sezon geçmiş sezona oranla çok daha güçlü bir kadro kurdu. Gol yollarında takıma yeni katılan Ebimobowei-Evor J.Bello ile bu sezon çok takımın canını yakacak gibi. 
  Yedikleri ikinci golden sonra rakip alanda çok etkili olmaya başladılar. Kanatları da kullanarak rakibinin de yaptığı hataları değerlendirerek etkili olmaya başladılar. İstedikleri golleri de iki golcüsü ile bularak devreye önde girmeleri onların ikinci yarıda daha dirençli olmalarını sağladı. Defansta Erbay, orta alandaki Kehinde çok iyi oynadılar. 
  Biraz daha dikkatli olsalar ikinci yarının hemen başında maçı koparabilirlerdi. Rakibinin mutlak gol için daha ileriye çıkmasını da çok iyi değerlendirdiler. Abdullah’ı da oyuna alarak orta alanı daha kalabalık tuttu. Hızlı forveti ile rakip kalede etkili oldular. Gerçekten bu iki yabancısı ile bu maçı aldı diyebiliriz. 
  Kaledeki Yusuf’un da takıma güven verdiğini söyleyebiliriz. Son bölümde oyuna giren Murat Kertik belki de ilk kez bu kadar faydalı hareketler yaptı. Kazandırdığı penaltı ile de maçın kopmasını sağladı.
  Binatlı bu kadrosu ile her geçen hafta daha iyi olacak. Eğer bu galibiyeti aldık deyip orada kalmazlarsa.
YORUM EKLE

banner471

banner473