banner564

Yarınlarımız daha iyi olmalı

Bugün halkımızın vereceği oylar, KKTC Meclisine girecek olan milletvekilleri ile siyasi iktidarı belirleyecek.
Adaylar arasında gerçekten çok iyi yetişmiş, deneyimli, donanımlı ve değerli kişiler vardır. 
Halkımızın bugün ülkemizi en iyi ve başarılı yönetecek kişileri tercihi ve kadroları işbaşına getirilmesi, hepimizin ortak beklentisi ve temennisidir. 
Birçok kişi gibi ben de  seçimden sonra kurulacak hükümetin, şimdiki azınlık hükümetinden daha etkin hizmet yapacağı ve her şeyin daha iyi olacağı inancındayım.
Yüzölçümü küçük ve nüfusu az olan ülkemizin tüm sorunları, sade vatandaşlar tarafından bile biliniyor.
Tüm sorun ve sıkıntılarımızda bütün olanakları ile bize fedakarca destek ve yardımlarını esirgemeyen bir anavatanımız vardır.
Anavatanın buradaki ordusu sayesinde, can ve mal korkusu içinde olmadan barış ve huzur içinde yaşamak olanağına sahibiz.
Anavatanımızın desteği ve yanımızda olması sayesinde yabancı ülke ve uluslararası kuruluşlar tarafından muhatap kabul ediliyoruz.
Kısaca KKTC hükümetine kalan tek görev, iç işlerimizi yönetmektir. Bu nedenle mevcut koşullarda iktidara gelen hükümetlerin başarılı olamaması için hiçbir neden yoktur. 
Yalnız işbaşına gelecek hükümet, popülizm hatasından sakınmalı, kişileri memnun ederek oy kazanmak düşüncesi ile hareket etmemeli, devlet olanaklarını oy avcılığında pazarlık aracı olarak kullanmamalı, hesap sorma mekanizmasını işletmeli, günlük yaşamımızda vatandaşların ortaya koyduğu şikayetleri dikkate almalı, anavatandan alınan maddi yardımları hızlı ve sorumluluk duygusu içinde kullanmalı.
Zaten günlük yaşamımızda şikayetçi olduğumuz bir çok sorun, birkaç günde ve hiç maddi harcama gerektirmeden çözümlenebilecek kadar basittir.
Bütün mesele işbaşına gelecek siyasi iktidarın, geçmişteki  deneyimlerden yararlanması, yasaların titizlikle uygulanmasını sağlaması, ülke sorunlarına duyarlılık göstermesi ve hizmet etmek iradesine sahip olmasıdır.
Öte yandan, yeni meclis ve hükümetin, Kıbrıs sorununa çözüm müzakerelerinde,  anavatanın desteği ile, varlığımızı risk altına sokmayacak bir sonuç elde edilmesini sağlaması en büyük dileğimizdir.
 Kuşkusuz Rumlarla ortaklık kurmamız sadece bizim isteğimizle mümkün değildir. Bu nedenle Rum tarafının katı, dayatmacı ve  eşit ortaklığa yanaşmayan  tutumunu sümekte ısrar etmesi durumunda, yenilenecek KKTC Meclisinin anavatanla anlaşarak yeni bir yol haritası hazırlayıp uygulaması gerekecek.
Seçim döneminin barış ve sükûnet içinde tamamlanması, ülkemizdeki demokrasinin iftihar edilecek düzeyde bulunduğunu gösterir.
Yalnız yeni seçim yasasının karmaşık olması nedeniyle, geçmişe göre çok sayıda oyun geçersiz sayılacağını tahmin etmek için, kahin olmaya gerek yoktur.
Ayrıca oy sayımının da geçmişe göre uzun süre alacağı ve sonuçların geç ortaya çıkacağı da aşikardır.
Kişisel görüşüme göre seçimden sonra ortaya çıkacak olgular, başkanlık sisteminin gündeme taşınmasına zemin hazırlayacaktır.
 Milletvekili seçimlerinde başarılı olan partileri ve millet vekili seçilenleri peşinen tebrik eder, ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.
YORUM EKLE

banner608

banner474