banner564

Akdeniz’den dünyaya ilk adımlar

Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin Alagadi’deki etkinliğine olağanüstü ilgi vardı

Akdeniz’den dünyaya ilk adımlar
banner598


Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti işbirliğinde, Caretta Caretta ve Yeşil Kaplumbağalar’ın en önemli  yumurtlama alanlarından olan Alagadi sahilinde, sahil temizliği yapıldı, günbatımında, yumurtalarından yeni çıkan yaklaşık 60 yavru kaplumbağa denize  bırakıldı.
Etkinliğe, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlık Müdürü Efsun Şalel, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Genel Müdür Yardımcıları ve çalışanları, SOS Çocukköyü'nden çocuklar ve uzmanlar, çeşitli fotoğraf ve çevre derneklerinin üyeleri, Lion’s kulüpleriyle çok sayıda çevre gönüllüsü katıldı.
Kıbrıs ve Türkiye medyasından gazeteciler de, Alagadi Plajı’ndaki tabiat mucizesine tanıklık etti.
Saat 18.00’de sahil temizliği ile başlayan etkinlik, gün batımı ile birlikte eşsiz bir güzelliğe sahne oldu. Bebek kaplumbağaların denize bırakılmasını izleyen katılımcılar, daha sonra izlenimlerini paylaştı, ikramlar eşliğinde sohbet imkanı buldu.
Etkinlikte çocuklara günün hatırası olarak t-shirt dağıtıldı, tüm katılımcılara şapka verildi. Çocukların çok sevdiği Kuzey Kıbrıs Turkcell maskotu Cello’nun da yerini aldığı etkinlikte, toplu hatıra fotoğrafı çekildi ve “Kaplumbağalarımız için el ele” sloganıyla pankart açılarak sahillerimizin temiz tutulması için mesaj verildi.
Etkinlikte; Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Genel Sekreteri Özge Özden Fuller ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474