banner564

“Barışa Bir Adım Daha”

TUFAD ve Vasilica üyeleri, Trodos Belendri'deki PEO tesislerinde buluştu

“Barışa Bir Adım Daha”
banner598
Mustafa ERKAN  

Kıbrıs’ta barış için kültürel anlamda birlikte hareket eden TUFAD ve Vasilica geçtiğimiz hafta sonu Trodos Belendri'deki PEO tesislerinde buluştu. 
Sürekli gelişerek devam eden ilişkiler bir kez daha tazelendi.  
“Barışa Bir Adım Daha” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte iki toplumun birlikte yaşaması için Kıbrıs halk danslarının büyük etkisi olduğuna vurgu yapıldı. 
TUFAD ve Vasilica halk dansları örgütlerinin  Belendri’deki PEO tesislerinde düzenlediği etkinliğe yaklaşık yüz kişi katıldı.

Lazaru: Aynı topraklarda büyüdük…
Gecede Vasilica Derneği Başkanı Lazaru “ Ülkemizde var olan sorunun çözümlenmesi ve birlikte yaşayabileceğimizi, ülkemizin her bir tarafında ve uluslararası etkinliklerde anlatmaya çalıştık. Ayni topraklarda doğup ayni suyu içerek büyüdük. Ayni müzikleri çalıyor, ayni müzikleri söylüyoruz, ayni dansları oynuyoruz” dedi.

Tümsoy: İsteğimizi dünya bilsin…
TUFAD başkanı Ali Tümsoy ise, “İki örgüt Kıbrıs’ta barış ve çözüm için birlikte uzun yıllardır mücadele vermektedir. Birlikte yaptığımız etkinliklerle her iki topluma da bu güzel adada birlikte yaşayabileceğimizi, sorunumuz olmadığını anlatmaya ve göstermeye çalışıyoruz. Ayni gökyüzü altında bu güzel adada birlikte yaşamak istediğimizi Dünya bilsin istiyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474