banner564

Çağlayan Parkı cıvıl cıvıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Lefkoşa’da törenlerle kutlandı

Çağlayan Parkı  cıvıl cıvıldı
banner598
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Lefkoşa’da törenler düzenlendi.  İlk tören, Atatürk Anıtı önünde yapıldı. 
   Törene, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşlar ile muharip dernekler katıldı. 
   Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle sona erdi. 
   Etkinlikler, Lefkoşa merkez okullarından ve “19. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali”ne katılan ekiplerden oluşan öğrencilerin kortej yürüyüşü ile devam etti. 
  Cumhuriyet Meclisi önünden başlayan yürüyüş, Ledra Palas Işıkları, Cumhurbaşkanlığı, Girne Kapısı, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından Çağlayan Parkı’ndaki etkinlik alanına varılmasıyla tamamlandı. 
   Çağlayan Parkı’ndaki tören korteje katılan ekiplerin alana gelmesiyle başladı. Polis tören öncesi, güvenlik önlemleri çerçevesinde, park alanını tamamen boşaltarak, köpeklerle arama yaptı.  Çağlayan Parkı’nda çocuklar ve aileleri için yiyecek içecek, oyuncak, yüz boyama stantları kurulurken, etkinlik sponsoru Simit Dünyası tarafından bedava simit dağıtıldı. 
   Buradaki törene; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ve diğer bazı bakanlar, milletvekilleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473