banner564

Gönülden katkı

Bakanlık ile Turkcell’in işbirliğiyle Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nde Engelsiz Çiçekler Serası açıldı

Gönülden katkı
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işbirliğiyle Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nde “Engelsiz Çiçekler Serası” açıldı.
Güzelyurt ve Lefke’den gelen 14 engelli gence hizmet veren rehabilitasyon merkezinin bahçesine sera oluşturulmasına “Sera Tarım” ile “Öznergizler” şirketleri destek verdi.
Seranın içindeki malzemeler de Londra Limasollular Derneği tarafından karşılandı. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, projeye destek verenlere birer teşekkür belgesi takdim ederken, Güneşköy’deki merkeze devam eden gençler de yetkililere çiçek hediye etti.
Serayı dolaşan konuklara çiçek satışı da yapıldı.
Öte yandan, Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’nin ritim grubu açılışta bir dinleti sundu. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar açılıştaki konuşmasında, “Engelsiz Yaşam Evi Projesi”nin yakın zamanda hayata geçeceğini vurgulayarak, proje için bu ay ihaleye çıkılacağını, evin temellerinin ise önümüzdeki ay atılacağını belirtti. Engelli gençlerin hem gündüz hizmet alabileceği, hem de yatılı olarak kalabileceği Yaşam Evi’nin hizmete girmesiyle ülkedeki büyük bir eksikliğin giderileceğini kaydeden Gürpınar, engelli bireylerin ailelerinin ‘çocuklarımıza bizden sonra kim sahip çıkacak’ kaygısının Yaşam Evi’yle hafifleyeceğine inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473