banner564

Her evde olmalı

Mornenekşe Kadınlar Birliği’nin hazırladığı ve enginar yemeklerinin tanıtıldığı CİNARA isimli kitap yayımlandı

Her evde olmalı
banner598
Mormenekşeli bir grup ev hanımının1991 yılındaki girişimiyle hayata geçen Mormenekşe Kadınlar Birliği, kuruluşunun 25. yılında hep hatırlanacak bir projeye imza attı. 
Mornenekşe Kadınlar Birliği’nin enginar yemeklerinin tanıtıldığı CİNARA isimli kitabının tanıtımı yapıldı
Köy meydanındaki Mormenekşe Kadınlar Birliği Lokalinde düzenlenen kokteyline Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir gibi birçok siyasi lider yanında vatandaşlar katıldı.
Mormenekşe için özel bir yere sahip olan enginara dikkat çeken kadınlar, bölgenin geçim kaynağı olan bu bitkinin hayatımızdaki yerinin yanı sıra Kıbrıs için önemini bir kez daha hatırlattı. 
Bir yıllık hazırlığın ardından tamamlanan kitap, “ZOOM Yayınevi” tarafından yayına hazırlandı. Köy kadınları tarafından yapılan yemeklerin fotoğrafları çekilip, reçeteleri ile bir kitapta toplandı. 183 sayfadan oluşan kitapta, Enginar hakkında bilgiler yanında, kullanım şekilleri ile Mormenekşeli ev hanımları tarafından hazırlanan enginar kullanılarak yapılan 78 tarif bir kitapta buluştu.

Ummanel: Yemek yarışmaları şimdi bir anlam buldu
Mormenekşe Kadınlar Birliği Başkanı Erşen Ummanel, her yıl Enginar Festivali içinde, geleneksel olarak düzenlenen Enginarlı Yemekler Yarışması’nın bu kitapla bir anlam kazandığına işaret etti.
Ummanel, “Bu kitapla nenelerimizden, annelerimizden öğrendiğimiz tarifleri geleceğe taşıdık” dedi.
T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ile KKTC Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen kitap, Muratağa, Atlılar ve Sandallar’daki kadınların anısına atfedildi.

Kitap satışları başladı
Aralık başı itibari ile hazırlıkları tamamlanıp basımı yapılan kitap, Mormenekşe Kadınlar Birliği yanında, kitapevlerinde satışa sunulacak. Ülkemiz kültürüne yeni halka koyacak kitapta, enginar ile ilgili çok sayıda tarif yer alıyor. Geçmişten günümüze birçok tarifin yer aldığı kitap aynı zamanda, artık kaybolmaya yüz tutan tariflerin de bir kitap ile geleceğe taşınmasına yardımcı olacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473