banner564

Herkes ona hayran

Hatice Gürbüz, Esentepe’deki İngilizlere Türk yemeklerini öğretiyor

Herkes ona hayran
banner598
HABERİN GALERİSİ
Herkes ona hayran

Herkes ona hayran

Zorkun TAŞER

   Ülkemizde yaşayan İngilizlerin sayısındaki artışı dikkate alan Hatice Gürbüz, 2010 yılında kendine ait bir yerde başlattığı Türk yemekleri kursu nu başarıyla devam ettiriyor.
   Eylül’den,  Mayıs’a kadar devam eden yemek kurslarına gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten Hatice Gürbüz, “Başlangıçta zorlansalar da ondan sonra çok büyük bir keyif aldıklarını söylüyorlar”dedi.
   Gürbüz, İngilizlerle haftada bir buluştuklarını ve bu günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, onlara farklı tarifler öğrettiğini söyledi. Gürbüz 
“ Dört yıldan beri aralıksız gelen öğrencilerim var, burada oluşan ortamı çok seviyorlar. Gördüğüm ilgiden ve katılımdan çok memnunum” dedi.  
   Diyalog’a konuşan İngilizler de kurstan ve oluşan samimi ortamdan çok zevk aldıklarını belirterek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Patricia Clapp
“Bu yemek kursunun çok mükemmel olduğunu düşünüyorum. Türk mutfağı yemekler arasında en iyisi. Türk yemeklerini sevdiğimiz için bu kursa başladık. Hatice bize çok yardımcı oluyor. Bahçeden topladığımız sebzelerle tahmin edemeyeceğiniz yemekler yapıyoruz.”

Sheila Lewis
“Türk yemeklerini öğrenmek için bu kursa katıldım. 7 senedir Kıbrıs’ta yaşıyorum ve 4 yıldır bu yemek kursuna katılıyorum. Türk mutfağını öğrenmek istiyordum ve sürekli sorular soruyordum nasıl yapılır diye. Ama şimdi bu kursa başladık. Çok memnunuz.”

Kate Bell
“Patricia benim  bu kursa gelmemi istedi ve onun tavsiyesi ile bu kursa başladım. Buranın sosyal ortamını çok seviyorum çok güzel. Kurs boyunca çok eğleniyoruz, pişiriyoruz yiyoruz ve ardından öğrendiklerimizi evde yapmayı deniyoruz. Bu kursta çok güzel yerel tarifleri öğreniyoruz.”

Sandra Whyte
“Ben Kıbrıs’a yeni geldim ve Hatice ile yeni tanıştık. Bana derslerden bahsetti, kimseyi tanımıyordum ve arkadaş edinme yönünden benim için çok güzel oldu. Türk yemekleri çok güzel ve Türk mutfağındaki yemekleri öğrenmek çok ilginç. Hatice çok güzel bir öğretmen.”

Magie Langston
“Aldığımız bu yemek kursu çok güzel. Bana tavsiye edilmesi üzerine başladım. Çok arkadaşça bir ortamı var. Türk yemeklerini yapmayı öğreniyoruz aynı zamanda Türkçe konuşmayı da öğreniyoruz. Pazartesi sabahlarını sabırsızlıkla bekliyorum.”

Heather Dalley
“2009 yılında adaya geldiğimde ilk Türk tanıdığım Hatice’ydi. Kursları başlattığı zaman katılmak istedim ve yazıldım. Türk yemeklerini ve mutfağını çok seviyorum. Burada çok eğleniyoruz ve aynı zamanda birçok arkadaş ediniyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473