banner564

İlişkiler gelişecek

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında protokol imzalandı

İlişkiler gelişecek
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında eğitim, sosyal, kültür ve sağlık alanlarında işbirliği protokolü imzalandı. 
YDÜ’den yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti arasında 2007 yılından beri sürdürülen yakın işbirliğinin daha da geliştirilmesi çerçevesinde imzalanan protokole, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti adına ise Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah imza koydu. 
İşbirliği protokolü imza töreninde bir konuşma yapan Suat İ. Günsel, Yakın Doğu’nun eğitim ve sağlık hizmetlerinin tüm dünyaya yayılmasından ve takdir edilmesinden gurur ve onur duyduklarını, ancak Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile YDÜ arasındaki ilişkilerin çok ayrı bir önemi ve değeri olduğunu belirtti.
Protokolün imzalanmasının ardından YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel de Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İrina Vlah’a YDÜ anı plaketini ve Kıbrıs’ın kültürel değerlerini sembolize eden hediyeler sundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474