banner564

Kalplerde sevgi bitmesin

Kalplerde sevgi bitmesin
banner598
Burcu Başay Karakaya
1. 12 Haziran 1975 doğumluyum. Evliyim. İki çocuğum var. Kendi aile şirketimde Carrington Ltd’de direktörüm. İki dönemdir Girne Belediyesi’nde meclis üyesi olarak görev yapıyorum. Sosyal sorumluluk projeleri için Lefkoşa Merkez Lions kurucular grubunda ikinci başkan görevindeyim. 
2. Sevgi bir kişiye ya da bir şeye karşı duyulan ilgi, bağlılık, içtenlikli yakınlık duygusu derin sevecenlik, o kişinin ya da şeyin iyiliğini isteme ona içten bağlanmadır. Sevgi aslında aşkın kalıcı olanıdır. Bana göre sevgi tam anlamıyla tanımlanamaz sevgiyi her tanımlayacak şey yetersiz ve yüzeysel olacaktır. 
3. Sevginizi göstermenizin en güzel yolu; sevdiğinize gösterdiğiniz ilgi ve ona ayırdığınız zamanınızdır. 
4. Sevdiğiniz en büyük sevgiyi hak edecek kadar mükemmel ama herkesin sevmeyi hak edemeyeceği kadar özeliniz olsun. Sevgililer gününüz kutlu olsun... Sevdiğinizi yüreğinizde bir gülü koklar, okşar gibi saklayınız ve seviniz...


***

İsmail Sarı
1. İsmim İsmail Sarı. 16 Şubat 1988 tarihinde Lefkoşa’da doğdum. İş hayatıma 4 yıldır Garanti Bankası’nda devam ediyorum. 
2.  Sevgi, bir insana duyulan şefkat gibi ona karşı olan olumlu his ve düşüncedir. Aynı zamanda sevgi aşkın kalıcı olanıdır. 
3.  Bana göre sevgimizi göstermenin en güzel yolu SARILMAK' tır. 
4. Sevgililer günü için mesajım; sevdiğinizi söylemekten asla çekinmeyin ona değer verdiğinizi her zaman gösterin ve en önemlisi ona sarılın.

***


Ahmet Çukurovalı
1. 1986 Lefkoşa doğumluyum. Zirve Sigorta Ltd’de yönetici pozisyonunda çalışmaktayım.
2. Sevgi bir insana karşı duyulan şefkat, ilgi ve bağlılık duygusudur. Benim için aşktan daha ötedir. Aşk acıtır. Sevgi ise ebedidir ve içimizden gelen bir duygudur.
3. Sevginizi göstermenin en güzel yolu şudur diyemeyiz. Fakat tek bir yolu vardır. 
Karşınızdaki kişiye karşı kayıtsız kalmayıp her zaman ilgi göstermektir. İyisiyle kötüsüyle sürekli yanında olduğunu hissettirmek.
4. Kimisi için ticari bir gün kimisi için ise aşkını sevgisini dile getirmek için bir fırsat.
Ne isterse olsun yılda bir gün de olsa sevginin tüm insanların dilinde olması dünyanın her yerinde anılıyor olması çok hoş. Ayrı düşenlerin kavuşmasını tüm birbirini sevenlerin ise ebediyen mutlu olmasını dilerim.


***


Reşat Eşan 
1.Ben Reşat Eşan. 
2. Sevgi sözcüğü: Güven duyduğun bir insanı ancak sevebilirsin. 
3. Sevgimizi göstermenin en güzel yolu, ilgi alaka ve emektir. 
4. Sevgili olmak kolay fakat gerçek sevgiyi şefkati bulmak zor. Herkes yüreğine sahip çıksın...


***

Fatoş Ünal
1. Ben Fatoş Ünal. Kıbrıs’ın önde gelen giyim mağazalarından Juju Butik’in direktörüyüm.
2. Bence sevgi sevdiğini tamamen sahiplenmektir.
3. Sevgimizi göstermenin en güzel yolu ilgi, hoşgörü ve yine sahiplenmektir.
4. Sevgililer günü için mesajım; aşk, kutsaldır. Aşk, hayattır. Mutluluğu hiç bırakmayın. Mutlu olmak için sevin ve sevilin.


***


Tülen Günaltın Güçlüer
1. İsmim Tülen Günaltın.1 çocuk annesiyim. 6 yıldan fazla bir süredir uluslararası kangoo jumps ve fitness antrenörlüğü yapmaktayım.
2. Bence sevgi aşktır dostluktur acıyı paylaşmaktır, sahiplenmektir, özlemektir ve de kaybetmekten korkmaktır.
3. Sevgimizi göstermenin yolları ille güzel sözler söylemek sürekli seni seviyorum demek değildir bence. Onu sevdiğimizi hareketlerimizle bakışlarımızla onun için feda ettiklerimizle kendimizden verdiğimiz ödünlerle göstermemiz mümkün. Çok daha samimi ve içten olan bir nevi sevgi dilidir bu.
4. Sevdiklerimizin değerini yanı başımızdayken bilelim. Bu değeri de göstermekten asla utanmayıp çekinmeyelim. Çünkü gerçek sevgi sabırdır. Her şeye dayanır. Affeder. Çabalar. Gerektiğinde susar kabullenir ama asla bitmez...


***

Orkun Bozkurt
1. Adım Orkun Bozkurt. Kıbrıs’a sevdalı, güzelliklere sevdalı bir insanoğluyum.
2. Bence kâinat dediğimiz alan içinde “sevgi” sözcüğünü tanımlayabilecek ne bir kavram ne bir sözcük dizimi var. Belki bu yüzden tarih boyunca farklı şekillerde, farklı materyallerle anlatılmaya, tanımlanmaya çalışılmış ama mutlak bir başarı elde edilememiştir ki “sevgi”yi bu kadar değerli kılan da bana göre budur.
Diğer taraftan sevgiyi ifade etmeyen ama ısrarla kullanmaya çalıştığımız tanımlar yaratarak “sevgi”yi yüceltmeye çalışanlar çoğunlukta. Ama, olmuyor.
İlla da bir tanımlama yapmam gerekirse, boşa kürek çekmek yerine şiir dizelerine sığınmayı deneyebilirim. Ne demişim mesela:
“Sen ki uğruna canlar feda olmuş, /Sen ki paylaşılamayan kendi aramızda bile, /Ama paylaştığımız, / Sen ki yakın-uzak herkes, / Her şey sana mecbur, / Sana muhtaç... / Duydun sesimizi geldin. / Geldin de ne oldu? /Kimisi vücudunu koydu senin yerine, / Kimisi bilgisini... / Kimisi akıllılık tasladı, / Kimisi delilik... / Kimisi hediyeler verdi sen diye, / Kimisi para sandı tomar tomar... / Kimisi öyle yaptı... / Kimisi böyle yaptı... / Kimisi şöyle yaptı... / Şaşırdılar!.. / Nasıl kazanacaklardı seni, bilemediler.”
Kısacası “sevgi” sadece içimizdedir, tanımlanamaz. Önemli olan onu doğru yerde aramak.
3. Her şeyden önce sevgi çıkarsız ve hesapsız olmalı. Bunu başardığımız zaman fazladan bir çaba göstermeden sevgimizi karşımızdakine akıtıyoruz zaten. Sevdiğimiz insana yapılacak küçük sürprizler de bunun kreması olur ancak. Öyle pahalı hediyeler filan da değil. Bir kâğıda küçük bir not yazıp göreceği bir yere bırakmak bile sırasında en güzel sürprizdir. Dediğim gibi, yeter ki çıkarsız / hesapsız olsun.
4. Ne demiş şair: “Dünyayı güzellik kurtaracak, / Bir insanı sevmekle başlayacak her şey.” Dünya hızla kötüye giderken, insanoğlunun elindeki en büyük ve bu durumu tersine çevirecek tek silah sevgi. Değerini iyi bilelim.


***

Özlem Özbek Eminoğlu
1. Özlem Özbek Eminoğlu 42 yaşındayım. Magic Touch Group 20 yıllık sahibi ve direktörüyüm. İnşaat Mühendisi ve yatırımcı Mehmet Eminoğlu ile 25 yıldır birlikte ve 19 yıldır evliyim. 17 ve 11 yaşında iki tane kızımız var. İkizler burcuyum.
2. Sevgi sözcüğü hayatta duyabileceğiniz en güzel söz ve hissedip hissettirebileceğiniz en güzel duygudur. İnsan önce kendini sevmeli, sonra hayatındakileri ve evrendeki her şeyi. Eşimi, çocuklarımı, arkadaşlarımı, evimi, köpeğimi,bahçedeki küçük mersin ağacını, her şeyi çok seviyorum ben.
3. Sevgimizi göstermenin en güzel yolu vakit ve güleryüzdür. Sevdiklerimize zaman ayırmalı ve onlara karşı güleryüzlü ve şefkatli olmalıyız. İlgi en güzel sevgi göstergesidir.
4. Ben seviyorum sevgililer gününü. Özel günleri hiç ayırmam birbirinden. En azından sevgisini göstermeye zorlananlar için bir yoldur diye düşünüyorum. Sevgililer günü mesajım çok nettir aslında. 'Çok sevin; hayat sevmeyi ertelemek için çok kısa'... Seni seviyorum Eminoğlu...

***

Azra Taçoy
1. Ben Azra Taçoy. Ufacık şeylerden mutlu olmasını bilen, gülmeyi çok seven, çok hareketli, yerinde duramayan, spor yapmayı yaşamın bir parçası olarak gören, gözümün gördüğü, elimin tuttuğu için Allahıma her zaman şükreden, 2 kız çocuk annesi, çok güzel dostları, arkadaşları olan, bir insanım... 
2. Sevgi, birliktir, beraberliktir, paylaşmaktır, dostluktur, güvendir, çiseleyen yağmurda ıslanmaktır, mum ışığında yıldızları seyretmektir, iyilik yapıp yüzleri güldürebilmektir... 
3. Sevgimizi göstermenin en güzel yolu, içimizden geldiği gibi davranmaktır. Sarılmaktır, öpmektir, güler yüzlü olmaktır, kıymet bilmektir, güzel gözlerle bakmasını bilmektir mesela... 
4. Sevgililer günü mesajım; bir gün değil, her gün sevgililer günü yaşamanız ve yaşatmanız dileğiyle..

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473