banner564

Kıbrıs Türk Ressamları Retrospektif II sergisi'ne üst düzey katılım

Kıbrıs Türk Ressamları Retrospektif II sergisi Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi fuayesinde açıldı

Kıbrıs Türk Ressamları Retrospektif II sergisi'ne üst düzey katılım
banner598

 Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel ile Near East Bank himayelerinde gerçekleştirilen “Kıbrıs Türk Ressamları Retrospektif II sergisi Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi fuayesinde açıldı.

Sergi açılışına KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, Serginin Sanat Yönetmeni ve Küratörü Dr. Mustafa Hastürk, Rektör yardımcıları, öğetim üyeleri, ressamlar ve sanat severler katıldı.
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay sergi açılışında yaptığı konuşmada, “Şunu belirtmek gerekir ki bugün birbirinden değerli sanatçılarımızın hazırlamış olduğu sergiyi birlikte açıyoruz. Bu gerçekten ülkemiz için iyi bir gelişme. Bu çerçevede desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Yakın Doğu Üniversitesi’ne sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Uluçay, “Dolayısıyla bu sergisinin açılmasına katkı koyan emek veren tüm sanatçı dostlarımıza teşekkür eder, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel’e de teşekkür eder ve serginin hayırlara vesile olmasını dilerim” diyerek sözlerine son verdi.
Serginin sanat yönetmeni ve küratörü Dr. Mustafa Hastürk, “Yaklaşık 80 yıllık geçmişine rağmen önemli bir birikim yaratmış Kıbrıs Türk Resim Sanatı’nın başlangıçtan itibaren 1. ve 2. kuşak sanatçılarından oluşan Kıbrıs Türk Retrospektif II sergisini gerçekleştirdik. 3.sü ile devam edecek olan sergilerimiz ülkemizin plastik sanatlar açısından önemli bir birikimidir” dedi.
Konuşmaların ardından sırasıyla ressamlara plaketleri takdim edildi ve serginin açılışı gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2018, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474