banner564

‘Kumdaki Portakallar’

Gazimağusa’da Palm Beach sahilinde, iki toplumlu barış etkinliği gerçekleştirildi

‘Kumdaki Portakallar’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Mağusa İnisiyatifi ile Mağusa Kentimiz İnisiyati tarafından iki toplumlu bir barış etkinliği gerçekleştirildi.
Palm Beach Hotel sahilindeki etkinlikte vatandaşlar ellerinde bölünmüşlüğü simgeleyen 41 beyaz balon taşıyarak onları havaya bıraktı ve gün anısına kısa açıklamalarda bulunuldu.
Mağusa Kentimiz Sözcüsü Pavlos Lacovou da, Serdar Atai ile aynı görüşleri ortaya koyarak, ülkedeki bölünmüşlükten Kıbrıslı Türkler kadar Kıbrıslı Rumların da büyük rahatsızlık duyduğunu kaydederek,b ugün barış için toplandıklarını söyledi ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.
Etkinlikte 41 balonun havaya bırakılmasının ardından, çocuk korosu Türkçe ve Rumca şarkılar seslendirdi. İnsan zincirleri oluşturularak kumlar üzerine barış işaretleri çizildi ve 1974 öncesine ait portakal festivalinden kalma iskelet üzerine portakal süslemeleri yapıldı. 

             
Atai: İnsanlar da Maraş’a girebilmeli
Etkinlikte kısa bir açıklama yapan Mağusa İnsiyatifi sözcüsü Serdar Atai, Kıbrıslı Türkler kadar Kıbrıslı Rumların da bölünmüşlükten rahatsız olduklarını, etkinlikteki kalabalığın da bunu kanıtladığını söyledi. Etkinlik çerçevesinde 41 yıllık bölünmüşlüğün simgesi olarak 41 adet balonu havaya uçuracaklarını belirten Atai,  amaçlarının; “balonlar, kuşlar, kediler ve köpekler Maraş’a girebiliyorsa insanlarda girebilmelidir” mesajını vermek olduğunu kaydetti. Atai katılan herkese teşekkür etti.

Iacovou: Barış için buraya geldik
Kentimiz Mağusa insiyatifi sözcüsü Pavlov Iacovou ise  Kıbrısın bölünmüşlüğünden Kıbrıslı Türkler kadar Kıbrıslı Rumların da rahatsız olduğunu belirterek “buraya barış için geldik” dedi. Pavlov’da katılan herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474