banner564

Kütüphane Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı

Kütüphane Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı

Kütüphane Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı
banner598

 54. Kütüphane Haftası Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesindeki Milli Kütüphane ve tüm halk kütüphanelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı. 

Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, İskele, Akdoğan, Mehmetçik ve Yeni Erenköy Halk Kütüphaneleri ile Değirmenlik Halk Kütüphanesi ve Kültür Evi’nde düzenlenen etkinliklerle kütüphaneler çocuk ve yetişkin okurların ilgi odağı oldu.
Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 26 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında kutlanan 54. Kütüphane Haftası boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle, çocukların ve bireylerin okuma ile kütüphane kullanma alışkanlıklarının artırılması hedeflendi.
Hafta boyunca Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren tüm kütüphanelerde, çocuklara yönelik şenlikler, teatral masal anlatma etkinlikleri, Arlekino Kukla Tiyatrosu gösterimleri, resim, yüz boyama ve seramik çalışmaları yapılırken yetişkin okurlar için de Orkun Bozkurt ve Ayşe Akınlı’nın katılımlarıyla söyleşiler düzenlendi.
Kültür Dairesi’nin her yıl kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi’ne katılan Atatürk Meslek Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin ortaya çıkardıkları eserler de Lefkoşa Milli Kütüphane’de açılan sergiyle sanatseverlerin ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

9. Masal Günleri
Çocukları kitapla buluşturarak, çocukların yaşamında kütüphanenin aktif bir rol almasını sağlamayı ve farklı sanat dallarına olan ilgilerini artırmayı amaçlayan Masal Günleri etkinliği ise 7 ve 21 Nisan ile 5, 12 ve 26 Mayıs, son olarak da 9 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474