banner564

Melis Bilen, ilk resmi albümünü Brezilya’da çıkarttı

Müziğe adanmış bir hayat

Melis Bilen, ilk resmi albümünü Brezilya’da çıkarttı
banner598

Besteci ve söz yazarı Melis Bilen’in şu ana kadar internette 250’ye yakın şarkı yayınlandı. Başarılı sanatçı ilk resmi albümünü Brezilya’da çıkarttı. Türkiye’de yaşamasına rağmen en büyük hayran kitlesini Güney Amerika ülkelerinde edinen Bilen, aslen endüstri mühendisi. Aşık olduğu mesleği icra edebilmek için eğitimini aldığı mühendisliği bıraktı ve hayatını müziğe adadı.

Brezilya’daki albümüyle ilgili kendisiyle söyleşi yaptık.

 

Soru: Kısa bir süre önce ilk resmi albümünüzü Brezilya’da çıkarttınız. Neden Türkiye yerine Brezilya’yı tercih ettiniz?

Yanıt: Tercihten ziyade teklif oradan geldi. Türkiye’de zaten 5 tane promo albüm yapmıştım. Herhangi bir yapımcıyla sözleşmem yoktu. Şarkılarımı web sitemden ücretsiz paylaşıyordum. Kendi emeklerimle müzik kariyerime devam ediyordum. Brezilya’dan bir yapımcı beni buldu. Sesimi çok beğenmiş. Bir konser için çağırdı. Konserim büyük ilgi gördü. Sonrasında Brezilyalı DJ Fractal System’le tanıştım. Beraber şarkı yapmak için teklif getirdi. It’s My Life şarkısını yazdım. O da müziğini yaptı. Brezilya’da çok beğenildi. Bunun üzerine 2. şarkımızı albüm olarak yayınlama kararı aldık. Push Me Now şarksını yazdım, DJ Fractal System müziğini yaptı. Şu anda müzik listelerine gayet iyi bir giriş yaptı.

 

Soru: Türkiye’de albüm yapmak zor mu?

Yanıt: Albüm yapmak zor değil. Albümü tanıtmak zor. Dünyanın en güzel şarkısını dahi yapsanız tanıtılmadığı sürece o şarkı patlamaz. Tanıtım ise basının sayesinde olacak bir şey. Bu da Türkiye’de basın ilişkileri kuvvetli yapımcılar tarafından desteklenirse doğru sonuca ulaşır.

 

Soru: Brezilya ve Arjantin’de verdiğiniz konserlerden nasıl bir geri dönüşüm aldınız?

Yanıt: Gördüğüm ilgiden çok mutluyum. Sesim ve tarzım orada çok tutuluyor. Dilini bilmememlerine rağmen Türkçe şarkılarımı bile bayılarak dinlediler. Binlerce mesaj, e-mail aldım ve halen almaktayım. Sanatçı değerinin bilindiği yerde daha fazla üretmek istiyor.

 

Soru: Yurtdışından müzisyenlerle özellikle çalışmayı tercih etmenizin bir nedeni var mı?

Yanıt:Dünya müziği yapıyorum. Dünya müziğini takip ediyorum. Dünya soundunda müzik yapanlar daha çok yurtdışından oluyor. Benim için yaratıcı olabilmek ve uyumlu çalışabilmek çok önemli. Çalıştıklarımın da hep bu tarz insanlar olmasına gayret ediyorum.

 

Soru: Aynı zamanda endüstri mühendisi olduğunuzu biliyoruz. Eğitimini aldığınız bu mesleğe geri dönmeyi hiç düşündünüz mü?

Yanıt: Hiç düşünmedim. Müzik benim hayatımın mesleği. Damarlarımda sanat dolaşırken masa başında çalışmam mümkün değil. Ait olduğum tek yer sahne. Beste yaparken aldığım hazzı hiçbir iş veremez.

 

Soru: Sırada yeni projeleriniz var mı?

Yanıt: Elbette. Yepyeni romantik dans parçasıyla Türk hayranlarımın karşısında olacağım. Fakat bu defaki sürpriz farklı olacak. 3 kişilik bir aşk hikayesi şeklinde konusu olan bu parçada bana Erçin ve Erkan Gündüz kardeşler de eşlik edecek. İlk defa İstanbul’da bir gece kulübünde seslendireceğimiz bu parçayı 3’lü bachata dans gösterisi eşliğinde sunacağız.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 04:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474