banner564

Merit Lefkoşa'da başarı kutlandı

72 saat denizde su altında kalarak Guinness Rekorlar Kitabına giren Cem Karabay’a Merit Onur Nişanı takdim edildi

Merit Lefkoşa'da başarı kutlandı
banner598
KKTC’de 72 saat deniz altında kalan ve “En uzun süre denizde yaşama dünya rekoru” kırarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na giren Cem Karabay; adına düzenlenen davetle onurlandırıldı.  Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, rekortmen dalgıç Cem Karabay’a “Merit Onur Nişanı” takdim etti.  
Merit Lefkoşa Oteli Reha Arar Salonu’nda düzenlenen davete, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak, KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Merit Crystal Cove Hotel Genel Müdürü Ercan Turhan, Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü M. Mine Gürses, KKTC Sivil Savunma Başkanlığı yetkilileri, KKTC Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, KKTC Kıyı Emniyeti yetkilileri, Dünya Rekoru Organizasyon Komitesi Başkanı Çayan Okan,  sualtı dünyasının önemli isimleri ve davetliler katıldı.
  
Arar: Tanıtım adına önemli bir başarı
Davette konuşan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, “Çok değerli konuklar, artık turizm yapan ülkelerin tanıtımlarında çok değişik etkinlikler, önemli enstrümanlar olarak rol oynuyor. Ben eminim ki, kardeşimizin elde ettiği bu başarı, KKTC’nin tanıtımında önemli bir unsur olarak yer alacaktır. Yabancı dünya basınında biz sadece siyasi çözüm ve siyasi çözümsüzlükle anılıyoruz. Tanıtımlarımızı artırmak için bu ve bunun gibi projelere destek vermek bizim sorumluluğumuz” dedi. 

“Yeni rekorlar kırmasını bekliyoruz”
KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, “Cem Karabay’ı tebrik ediyorum. İnşallah 72 saat 90 saat olur, 100 saat olur. Kırmış olduğu dünya rekoru ile KKTC’yi gündeme getirmiştir” diye konuştu. KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak da “Gerçekten bu akşam burada olmak büyük bir mutluluk. Dalış insanın hayatını değiştirebilecek bir spor. Cem Bey’e hepiniz adına teşekkür ediyorum. Yeni rekorlar kırmasını bekliyoruz” dedi.   

Karabay: Devamı gelecek
Cem Karabay da Kuzey Kıbrıs’ın adını Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na yazdırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Ben bu rekor projesine başladığımda 2015 senesinin Ocak ayıydı. Arkadaşım Çayan Okan’ın ‘Neden bir rekor da KKTC’de kırmıyorsun?’ önerisiyle yola çıktım. Amacımız yeni bir rekor kırmak değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adını Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na yazdırmaktı. Merit Oteller Grubu’na özellikle teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı bu rekor olmazdı. Beni destekleyen Dizayn Grup, KKTC Turkcell, KKTC Kıyı Emniyeti, Sivil Savunma ve Beylikdüzü Belediyesi’ne sonsuz kere teşekkür ediyorum. Rekor bitmedi devamı gelecek” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473