banner564

Mezuniyet heyecanı

DAÜ’den, lisans, ön lisan, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 2 bin 679 öğrenci daha diploma aldı

Mezuniyet heyecanı
banner598
Emir ERTORUN
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015-2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı.
DAÜ, lisans, ön lisan, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 2 bin 679 mezun verdi. Mezuniyet töreninde dereceye girenlere ödülleri Meclis Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından verildi.
DAÜ Stadyumu’nda yer alan mezuniyet törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, yabancı misyon şefleri, konuklar ve aileler katıldı. Törende, DAÜ VYK Başkanı Mehmet Bayram, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ile öğretim görevlileri de hazır bulundu.
Törende açılış konuşmasını DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam yaptı. Osam, mezuniyet töreninin DAÜ’nün ülkenin gurur meselesi olduğuna vurgu yaparak, bugün yerel ve evrensel değere sahip, herkesi eşit gören 54 ülkeden 2 bin 679 mezun verdiklerini söyledi.
DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Mehmet Bayram da, DAÜ mezuniyet törenine katılan herkesi kutlayarak, DAÜ'nün her zaman verdiği yüksek kaliteli, eşit ve duyarlı eğitimle bugüne dek 46 bine yakın mezun verdiğini kaydetti.
Başbakan Hüseyin Özgürgün de, DAÜ'de bugün aileler ve öğrenciler için çok önemli bir gün olduğuna işaret ederek, DAÜ'nün 1979 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar geçen 37 yılda ülkeye büyük katkılar sağladığına ve her geçen gün geliştiğine işaret etti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, mezuniyet heyecanına ortak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, mezunlara yeni yaşamlarında başarılar diledi ve mezunlardan yaşamları boyunca evrensel değerleri ilke edinmelerini ve hep ön planda tutulmalarını istedi.
Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri ve diplomaları verildi.


Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474