banner564

Öğrenciler KKTC’yi temsil etmeye hazırlanıyor

Türkiye’de 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılacak öğrenciler; Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis Başkanı Uluçay ve Başbakan Erhürman’ı ziyaret etti

Öğrenciler KKTC’yi temsil etmeye hazırlanıyor
banner598

 Türkiye’de 40. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılacak Dr. Fazıl Küçük İlkokulu öğrencileri dün sırasıyla; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.

Yapılan açıklamaya göre, Ankara ve Bursa’da düzenlenecek etkinliklere katılacak öğrencileri, eşi Meral Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı’nda kabul eden Akıncı, çocuklarla sohbet etti. Akıncı, “Bizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden hiç şüphemiz yok” dedi.
Kabullerde konuşan okul öğretmeni ve kafile başkanı Ersin Tünay, festival hakkında bilgiler vererek, özelde okullarını ve genelde de ülkeyi temsil etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında, 40 ülkenin temsil edileceği festivalde KKTC’den çocukların da temsil edilmesinin önemli olduğunu vurguladı ve öğrencileri kutladı.
Başbakan Tufan Erhürman ise, kendisinin de 1982 yılında KKTC’den 23 Nisan şenliklerine ilk kez katılan ekipte yer aldığını dile getirerek, o dönemde evinde kaldığı öğrenciyle başlayan arkadaşlıklarının hala devam ettiğini vurguladı.
23 Nisan Şenlikleri’nin yıllardır devam eden ender organizasyonlardan olduğunu ifade eden Erhürman, ekibe başarılar dileyerek güzel vakit geçirmelerini ve ülkelerini başarıyla temsil etmelerini öğütledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474