banner564

Örnek işbirliği

Sahil temizliği yapılan İskele’de, yumurtadan çıkan kaplumbağalar denizle buluştu

Örnek işbirliği
banner598
İskele Belediyesi ile İskele Sahil Lions Kulübü ortak bir etkinliğe imza atarak, deniz kaplumbağalarının yumurtlamasına elverişli sahil şeritlerinden olan İskele’ de, sahil temizlik çalışması yaptı.
İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, önceki gün İskele Balık Restorandı arkasındaki sahil şeridinden başlayan temizlik çalışması Karadeniz Kültür Derneği Ormanı’nın kıyı şeridinin bitiminde son buldu.
Etkinliğe DAÜ deniz kaplumbağalarını koruma projesi gönüllüleri ile İskele Sahil Leo, Lefkoşa Sarayönü Lions, Lefkoşa Lider Leo, Girne Özgürada Lions, Mağusa Kale Lions, Mesarya Lions, 100. Yıl Mehmetçik Karpaz Lions ile Girne Ada Lions Kulübü’nün yanı sıra gönüllü vatandaşlar da destek verdi.

Sadıkoğlu: Sağduyulu davranalım
Etkinlik öncesi açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, yumurtadan çıkacak olan deniz kaplumbağalarının sorunsuz bir şekilde denizle buluşmasını sağlamak amacıyla söz konusu etkinliği düzenledikleri belirtti. Deniz kaplumbağaları için önemli olan İskele Sahillerini kullanan herkese dikkatli olmaları çağrısında bulunan Sadıkoğlu, bu tür etkinlikleri takdir ettiğini ifade ederek sıcak havaya rağmen burada kendileri ile birlikte olan tüm gönüllere teşekkürlerini sundu.
Etkinlikte; İskele Sahil Lions Kulübü Başkanı Remzi Erman İnce, Doğu Akdeniz Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Koruma ve İzleme Projesi’nin arazi sorumlusu Ali Murat Elagöz de birer konuşma yaptı
İskele sahil şeridinde deniz kaplumbağalarının yumurtladığı alanlar temizlenerek çöplerden arındırıldı. İskele’de deniz kaplumbağalarının yumurtladığı sahiller günün sonunda deniz kaplumbağaları için elverişli bir alana kavuştu. Etkinliğin sonunda yumurtadan çıkan yaklaşık 55 tane yavru kaplumbağa denizle buluşturuldu. 


Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473