banner564

Rüya gibi nağmeler

Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği konseri, dakikalarca ayakta alkışlandı

Rüya gibi nağmeler
banner598
Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu’nun “Renkli Bir Rüya” adlı Türk müziği konseri 12 Ocak Pazartesi akşamı gerçekleşti.
Lefkoşa TMK Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde yer alan konsere salonu dolduran büyük bir müziksever kitlesi eşlik etti. Konser Dernek Başkanı Hasan Akar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, Rüya görmenin, hayattaki en gizemli tecrübelerden biri olduğunu belirten Akar, “İnsanoğlunun yaşantısında zihinden geçen hayal dizisi, düş ve her çeşit imge, duygusal bir olgunun etrafında birleşerek rüyayı oluşturur.  Bizler de bu akşam repertuvarımızı oluşturan Segah, Rast, Nihavend ve Kürdili Hicazkar makamlarından derlenen Türk müziğinin eşsiz nağmeleri eşliğinde, duygudan duyguya, anıdan anıya dolaşırken kendimizi rengarenk düşlerin, belki de yaşamlarımıza yeni bir yön verebilecek rüyaların içinde bulacağız” dedi.
Konuşmadan sonra Ezra Pekgenç tarafından hoş bir sunum eşliğinde ve Şef Aydın Hikmet’in yönetiminde başlayan konserde bir biri ardına Türk müziğine damga vurmuş seçkin bestecilerin eserleri, koro ve koro içinden çıkan elemanlarca solo olarak seslendirildi. İki bölümde sunulan konser süresince dudaklarından nağmeler, yüzlerinden gülücükler eksik olmayan izleyiciler, konser finalinde Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Topluluğunu dakikalarca ayakta alkışladılar.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473