banner564

Sarayönü’nde özel etkinlik

Tarihi eserleri korumak için yapılan farkındalık projesi büyük ilgi gördü

Sarayönü’nde  özel etkinlik
banner598
Onur ULAĞ
Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren bazı dernekler ve dans okullarının işbirliğiyle, Tarihi eserleri korumak için yapılan farkındalık projesi büyük ilgi gördü.
Lefkoşa Sarayönü’nde gerçekleşen etkinlik hakkında açıklama yapan Oya Kutsal, güzel bir amaç için buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Oya Kutsal konuşmasında, “Tango Siempre Dans ve Sosyal Aktivite Derneği; Sosyal Sorumluluk ve Kültür aktiviteleri bölümünün başlattığı ve sonunda hepimizin sahip olduğu tarihi eserlerimize sahip çıkıyoruz farkındalık projesi dans okullarının desteği ile farkındalık yaratma ülküsünü daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Tarihi eserler; maddi ve manevi her anlamda bir ülkenin en değerli hazineleridir. Tarihi eserler medeniyettir. Bu yüzden medeni ülkeler bütün tarihi eserlerini korurlar ve gözetirler. Bizim ülkemizde ise tarihi eserler çöplük ve saman ambarı olarak kullanılmaktadır. Biz bu proje ile bu anlayışa bu duyarsızlığa karşı çıkıyoruz. Bu bağlamda en büyük amacımız devleti yönetenlerden tek tek bireylere kadar ulaşıp devlet-birey işbirliği içerisinde tarihi eserlerimize sahip çıkmaktır. Tango Siempre Dans ve Sosyal Aktivite Derneği olarak etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan, Tango Colorida’ya, Akdeniz Tango Akademisi’ne Ministry of Dance’, Studio 213 ve Göç-Taş Halk Dansları ekibine ve sponsorumuz Magic Touch’a çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Lefkoşa Sarayönü’nde gerçekleşen etkinlikte grupların yaptığı dans gösterileri ilgi ve beğeni ile izlendi.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473