banner564

Uluslararası katılım olacak

Beyarmudu Belediyesi’nin bölgeye özgü patatesi tanıtmak için düzenlediği kültür sanat ve halk dansları festivali başlıyor

Uluslararası katılım olacak
banner598
İbrahim DİRAN
Beyarmudu Belediyesi 6’ncı Patates Kültür Sanat Festivali ve 3’üncü Uluslararası Halk Dansları Festivali başlıyor.
Uluslararası Halk Dansları Festivali 1-4 Ağustos’ta, Kültür Sanat Festivali ise 4-7 Ağustos’ta yer alacak.
Hindistan, Kırgızistan, Mısır, Slovakya ve Türkiye’den de ekiplerin yer alacağı festivalde bu yıl Beyarmudu Belediyesi’ne bağlı Türkmenköy’de 1 Ağustos’ta, İncirli’de 2 Ağustos’ta ve Güvercinlik’te de 3 Ağustos’ta halk dansları gösterileri sahnelenecek. Festivalin gala gecesi de Beyarmudu’nda 4 Ağustos’ta yapılacak.
Patates Kültür Sanat Festivali’nde de 5 Ağustos’ta Sultan Dursunlar konseri ve Afrika arobasi gösterisi, 6 Ağustos’ta Kubilay ve Kurşuniler konseri, 7 Ağustos’ta ise Studio 21 Dans Gösterisi ile Buray’ın konseri yer alacak.

Edip: Amaç patatesi tanıtmak…”
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, dün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği lokalinde düzenlediği basın toplantısında, festivalin Patates Üreticiler Birliği ile işbirliğinde düzenlendiğini, amaçlarının bölgenin en önemli ürünü olan patatesi tanıtmak ve bölgeye kültürel ve sanatsal anlamda bir artı kazandırmak olduğunu söyledi.
Edip, festivallerin Beyarmudu’ndaki çim futbol sahasında olmasının da etkinliklere ayrı bir konsept kazandırdığını kaydetti.
Basın toplantısında ayrıca; Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Eğitmeni Zeki Tunceli, Festival organizatörlerinden tiyatro sanatçısı İzel Seylani de birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474