banner564

Yeni imaj, yeni hayat

Stil Danışmanlığı yapan Burcu Batur; 2017’de hanımlara kadife kıyafetler, metalik renkler, tüllü ve dantelli detaylar, militer yani üniforma ceketler öneriyor

Yeni imaj, yeni hayat
banner598
 Burcu Batur, moda üzerine eğitim almış, aynı zamanda aktif bir sporcu olarak tanınır. İstanbul’da doğup, büyümekle birlikte, annesi Kıbrıslı olduğu için sık sık memleketine geliyor, arkadaşlarıyla birlikte olup buradaki etkinliklere katılıyor.
 Genç Vizyon’a konuk olan Burcu Batur, stil danışmanlığı konusunda sorularımızı yanıtlarken, yeni bir imaj yaratmanın önemine dikkat çekerek “Yeni bir imaj, yeni bir hayat demektir” diyor. Burcu Batur, bugünkü söyleşimizde 2017’nin trendlerinden söz ederek, hanımlara önemli sırlar veriyor.
  
Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
Yanıt: İstanbul’da doğup büyüdüm. Annem Kıbrıslı, babam İstanbullu, bu yüzden doğduğumdan beri sık sık Kıbrıs’a anne memleketime geliyorum. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İngiltere’de University of Essex’te Uluslararası Yönetim ve Moda Yönetimi Master’i yaptım. Moda konusunda Vakko Esmod’da Stil Danışmanlığı sertifika programını tamamladım. Ayrıca yine moda sektöründeki kariyerimle ilgili olarak Sabancı Üniversitesi’ne bağlı Mücevher ve Değerli Taşlar ile ilgili sertifika programını tamamladım. 
  Akademik ve doktor bir aileden geliyorum ve İstanbul Nişantaşı’nda BTR CLINIC (www.btrclinic.com) adında ailemin diş kliniğinin de halkla ilişkiler faaliyetleriyle ilgileniyorum. Küçük yaştan beri aktif bir sporcuyum; yüzme, kayak, fitness, yoga ve Arjantin tango yapıyorum. Benimle ve mesleğim olan stil danışmanlığı ile daha detaylı bilgi için www.burcubatur.com web sitemi inceleyip, bana mail adresimden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medyayı da aktif kullanıyorum, Instagram’da burcubaturr adresinden de beni takip edebilirsiniz. 

İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır

 Soru: Stil danışmanlığı nedir ve ne gibi danışmanlık hizmetleri veriyorsunuz?
 Yanıt: Yeni bir imaj, yeni bir hayat demektir. Hem günlük hayatımızda, hem kurumsal iş hayatımızda, Mevlana’nın dediği gibi “İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, bilgileriyle ağırlanır, ahlaklarıyla uğurlanırlar.” Ben de stil danışmanlığı kariyerimde, danışanlarımın yaşına, vücut tipine, kurumsal kimliğine, unvanına uygun olarak ona en uygun stili belirliyorum. 
 Danışanıma öncelikle kişilik analizi yapıyorum. O kişinin renk tonlamasını, vücut tipi ve yüz tipi analizini yapıp anlatıyorum, vücudunda kamufle etmesi ve vurgulaması gereken yerleri belirliyoruz. O kişi için en uygun saç modeli, saç rengi ve makyaj tarzını belirtiyorum. Danışanım için yeni gardırop oluşturma, sezon alışverişi, özel günlerde giyeceği kıyafet için alışveriş konularında “Alışveriş Danışmalığı” yapıyorum. Kıbrıslı birçok tanıdığım hanım zaman zaman alışveriş için de İstanbul’a gelmekte, onlarla da İstanbul’da buluşup, kısıtlı zamanlarında en efektif şekilde onları en doğru alışveriş adreslerine mağazalara götürüp alışveriş danışmanlığı yapıyorum.

Kıbrıs’taki eksikliği fark ettim

 Soru: Kıbrıs’ta bu mesleğe karşı ilgiyi nasıl buluyorsunuz?
 Yanıt: Araştırdığımda Avrupa’da ve artık Türkiye’de de yaygın olan bu mesleğin daha Kıbrıs’ta uygulanmadığını gördüm. Kıbrıs’ta özellikle hanımlar ve gelinler için bu danışmanlığı yapmaya başladım. Örneğin, gelinlik bir kızın hayatında giyeceği en önemli elbiselerden ve düğün fotoğraflarını hayatı boyunca evinin en güzel köşesinde saklayacak. Ancak çoğu gelin maalesef vücut tipini tanımadan, yanlış gelinlik tercihi yapmakta. 
 Ayrıca, İstanbul’da halen üniversitelerde son sınıf öğrencilerine “Mülakatlarda ve sonrasındaki ofis iş yaşamında” doğru bir profesyonel imaj oluşturmaları, vücut dilini doğru kullanma ve iletişim teknikleriyle ilgili sunumlar yapıyorum. Kıbrıs’ta da birçok değerli üniversitemiz var ve oradaki öğrencilere de, hele ki İstanbul gibi büyük ve rekabetçi şehirlerde çalışmak isteyen bir kesim de var, bu sunumları ve eğitimleri vermek istiyorum.

2017’de ne giyelim?

 Soru: 2017’nin trendleri nedir? Hanımlara ne öneriyorsunuz?
 Yanıt: 2017 Sonbahar/Kış modasında hanımlar için kadife kıyafetler, metalik renkler, tüllü ve dantelli detaylar, militer yani üniforma ceketler, yün elbiseler, yün kabanlar, ekose kumaştan kıyafetler, peluş montlar, oversize dediğimiz vücuda bol kesimler moda. Ben mesleğim gereği sürekli Avrupa ve Amerika’daki moda trendlerini takip ediyorum. Artık kozmetikte uzun takma tırnaklar demode, daha kısa modern küt kesimli tırnaklar ve metalik ya da simli gold, gümüş, bakır ve siyah ojeler trend. 
 Saç modellerinde kaynak saçlar ve platin sarılar demode, daha sıcak tonlar, karameller, fındık kabuğu rengi trend. 
 Bu sezon makyaj trendleri de, metalik ve simli ıslak göz farları, simli lip gloss rujlar ve aydınlatıcılarda fresh görünümlü ten makyajı. 
 Stil sahibi olmak için çok para harcamaya gerek var mı? Hayır. Bir stilde, kaliteli ve dayanıklı bir ayakkabı ve kaliteli bir kumaştan bir dış giyim parçası yani palto, kaban ya da mont önemlidir. Diğer parçalar olan elbise, pantalon ya da gömlek bluzun illa pahalı bir marka olması gerekmez. Ancak, herkese alışveriş yaparken uzun yıllar kullanabilecekleri dayanıklı ve kaliteli ve klasik bazı parçalar almasını tavsiye ederim. Bu "Yatırım Parçaları" kalem etek, blazer ceket, kaliteli bir takım elbise olabilir.


Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2016, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474