banner564

Yeni yıl hediyesi

 Ligin ilk devre adına son maçıydı ve kazanan takım ligdeki durumuna da bakarak ikinci devre adına hesaplar yapacaktı.
 Ozanköy topladığı 11 puanla son sırada yer alırken Lefke 14 puanda ve kötü bir dönem geçiriyordu.
 Ozanköy kazanıp rakibini yakalamak ve diğer rakiplerinden de çok geride kalmak istemiyordu. Lefke ise ilk deplasman galibiyetini alarak rakibinden uzaklaşmak, ikinci yarı adına da farklı adımlar atmak istiyordu.
 Ozanköy Baf Ülkü Yurdu maçında aldığı puanın morali ile bu maça çıktı. Galibiyetin onlara neler kazandıracağını da biliyordu. Fakat maç başladıktan sonra rakip kalede tehlikeler yaratmak bir yana kalesinde sürekli gol pozisyonları verdi. Rakip takım daha birinci dakika dolmadan öne geçebilirdi.
 İlerleyen dakikalarda hep rakip takımın tehlikelerini savuşturmakla yetindi. Lefke kalesinde hiç etkili olamadılar. İlk yarıda gol olabilir diyebileceğimiz tek pozisyonları dahi yoktu. Eğer ilk yarı golsüz sona erdiyse bunun sebebi Lefkeli futbolcuların beceriksizliğidir.
 Maçın ikinci yarısında pabucun çok pahalı olduğunu anlayan Ozanköy üst üste tehlikeler yaratmaya başladı. Golcü Bekir’in yokluğu maç boyunca hissedildi. Yabancı futbolcularından biri takımdan ayrılmıştı. Gol ümitlerini Sade Junior Dion’a bağlamışlardı. Bu futbolcu ile bu devrenin başında yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediler. Dakikalar geçtikçe oyundan da düştüler ve kendi ceza alanlarının hemen dışında rakibine çok fazla duran top şansı tanıdılar. Bunlardan birinde de golü kalesinde gördü.
 Maçın son saniyelerinde A.Kopça’nın vuruşunda kaleci M.Özeralp gole izin vermeyince mağlup olmaktan kurtulamadılar. Ligde kalabilme adına işleri kendilerinin de tahmin edemeyeceği kadar zora girdi diyebiliriz. 
 Lefke çok kötü bir dönem geçiriyordu ve son oynadığı 7 maçtan sadece 1 tanesini kazanmıştı. Bu haftaya kadar da deplasmanlardan sadece 1 puan alırken deplasman galibiyeti yoktu.
 Hem ilk deplasman galibiyetini almak hem de ilk yarıyı daha üst sıralarda tamamlamak istiyordu. Kaybederlerse çok daha kötü durumlara düşebilirlerdi.
 Maça da bu bilinçle çok iyi başladılar. Daha ilk dakika dolmadan Burak’la öne geçebilirlerdi. Hemen arkasından Yılmaz’ın getirdiği toplarda Burak ve Semih ile yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremediler. 
 Son vuruşlarda biraz daha becerikli olsalar maçı ilk yarıdan koparabilirlerdi. Penaltı isteklerinde hakemin ne kadar doğru değerlendirdiğini de tartışmak lazım. Bunları yaparlarken rakiplerine gol pozisyonu vermemeleri de onlar adına olumlu bir durumdu.
 İkinci yarının başlarında yaşadığı tehlikeleri atlattıktan sonra gol için Kasım’ı da oyuna alarak rakibinin daha fazla üzerine gelmesine izin vermedi. Fakat Semih’in oyundan alınması tartışılır. Lefke adına maçın ilk ve ikinci yarısında takımının galibiyet golünü atan günün en başarılı adamı Yılmaz ve ikinci yarıda Candy çok başarılıydılar.
 Kaleci M.Özeralp son saniyelerde kurtardığı gollerle takımının bu galibiyetinde çok büyük rol oynadı. İlk deplasman galibiyetini de tatmış oldular.
 Lefke ligin bu devresinde yaşadığı kötü durumlardan kurtulmak isterse mutlaka ama mutlaka takıma takviyeler yapmak zorunda.
YORUM EKLE

banner608

banner473