banner564

Yorgunluk ve iyi oyun

 Ligde farklı hedefleri olan iki takımın mücadelesinden istediğini alarak ayrılan ve yoluna devam eden deplasman takımı Doğan Türk Birliği oldu.
 Yalova hafta arası oynadığı kupa maçının yorgunluğu özellikle ilk yarıda olmak üzere maç boyunca hissedildi. Maçın ilk devresinde Buğra’nın son dakikada attığı şut dışında rakibini neredeyse hiç rahatsız etmedi.
 Rakibin rahatsız etmezken kalesinde de pozisyonlar verdi. Rakibinin kemdi sağ tarafından geliştirdiği ataklara önlem almakta zorlandı. Aynı şekilde ikinci yarıda da o kanattan çok ataklar yedi. Maçın son dakikalarında yediği iki gol de bu kanattan gelişen ataklarla oldu.
 Yabancı futbolcuları Abia ve David maç boyunca sahada sadece gezinip durdular. Rakip kaleye tek şutları dahi yoktu.
 İkinci yarının başlarında biraz canlanır gibi olup rakip ceza alanında görünmelerine rağmen bunu devam ettiremediler. Genel olarak da rakibine göre kötü oynayan Yalova mağlup olmaktan kurtulamadı.
 Doğan Türk Birliği genç ve koşan kadrosu ile son haftalardaki çıkışına Yalova deplasmanında ekleyerek devam etti. Hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda rakibine net pozisyonlar vermedi. Kendisi ise gol olabilecek pozisyonlar buldu. Bunları ilk yarıda değerlendiremedi.
 Rakibinin sağ tarafından beklediğinden fazla ataklar geliştirdi. Özellikle ikinci yarıda bu kanattan geliştirdiği ataklarda gollerin sinyalini vermişti. Kenan attığı mükemmel golden önce golün geleceğinin sinyalleri de verilmişti.
 Salih taşıdığı toplarla takımının kanatlardan geliştirdiği ataklarda en etkili adamdı. Selim de takımının ofansif yöndeki etkili adamlarındandı.
 Doğan Türk Birliği aldığı bu haklı galibiyetle hem ligdeki ikinciliğini korurken ben buradan inmek istemiyorum der gibiydi. 
 İkincilik mücadelesindeki rakiplerinin kupa maçlarının olduğunu da düşündüğümüzde Doğan Türk Birliği’nin sezon sonu burada olma şansı çok fazla.
 Takım olarak rakibinden iyi olan Doğan Türk Birliği haklı bir galibiyet aldı.
 
YORUM EKLE

banner608

banner474