banner564

Yumurta ve tuvalet kâğıdı

Dün yurt dışından misafirlerim vardı. Gelen yabancı misafirlerim Ercan Havalimanında gördükleri hizmetten ve konakladıkları Merit Crystal Cove Hotel’den o kadar memnun kaldı ki İstanbul’da tatil yapmakta olan bir yakınlarını arayıp İstanbul’daki tatillerini yarıda kesip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gelmelerini istedi.
Misafirimizin telkinleri doğrultusunda İstanbul’da tatil yapan yabancı aile dün öğlen uçağı ile Ercan’a geldi. T&T TAŞ Yapı’nın Ercan’da sunduğu tüm o güzel hizmetlerden faydalandıktan sonra bizim misafirlerimizin tatilini sürdürmekte olduğu otele geldiler. 
Bizim acemiliğimizden olacak ki otel yönetimine sormadık “boş oda var mı? diye. Neticede Merit Grubuna bağlı 4 otel var Girne’de.  Onlar olmasa diğer 5 yıldızlı otellerimiz var. “İlla bir yer buluruz “ dedik. 
Meğerse ne Merit Gurubundaki otellerde nede Girne’deki 5 yıldızlı otellerde yer yokmuş. Bafra Turizm Bölgesi geldi aklımıza, orada ki otellerde full kapasite ile çalışıyormuş. Neyse zor bela bir otel bulabildik gelen konuklara.
Şu an tüm oteller full dolu. 15 bin civarında yatak kapasitesi var bu otellerimizin. Yani her sabah 15 bin civarında yumurta kırılıyor bu otellerde. 
Her gün 15 bin civarında rulo tuvalet kağıdı değişiyor bu otellerin tuvalet ve lavabolarında. 
Hala daha “her şey dahile geçen oteller KKTC Turizmine bir şey katmıyor” diyen zihniyetler var ya onlara sormak istiyorum;
“Her gün 15 bin yumurta ile tuvalet kağıdı gökten düşmüyor ya…”


Hükümetin ömrü
Son günlerde herkes yeni hükümete ömür biçmeye başladı. Bu UBP kurultayından sonra edindiğimiz bir alışkanlık olarak kaldı. Kurultay sonrası ha bugün gider ha yarın derken UBP gidivermişti hükümetten. 
Yerine gelen geçici hükümette çok kalmayıp CTP-DP hükümeti gelmişti yerine.  İlk bakanlar kurulunda “hayırlı olup olmayacağı” tartışma konusu olunca iki yıl boyunca “gitti gidiyor” yorumlarına maruz kalmıştı.
366 krizi, PGM atama krizi gibi birçok kriz ve badire atlatmasına rağmen 2 yıl gidebildi CTP-DP hükümeti.
Bu kadar kriz geçiren hükümet bile 2 yıl gidebiliyorsa düşünün artık siz CTP-UBP hükümeti ne kadar süre gider? 


Düşman Adamlar Üniversitesi DAÜ
Son yıllarda DAÜ’de bir grup sürekli diğer bir grubu itekleme ve ötekileştirme gayreti içinde. Makama gelen hemen başlıyor eski yönetimin gerisinde kalanlar ile.
Koskoca hoca olmuş adamlar neyin peşinde?
Bırakın herkes bildiği en iyi işi yapsın. Yok olmaz o düşman.. Yok edilmesi lazım…
Doğu Akdeniz Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Derviş Ekşici tüm basının yakından tanıdığı sevdiği ve saydığı bir isim. “Üniversite ile basını barıştıran adam” diyorum ben ona. 
Ama gel gelelim Abdullah Hoca döneminde samimi olduğu için yeni rektör vekili Necdet Hoca kafayı ona takmış durumda. İlla atacak, illa yok edecek, illa sindirecek. 
Yahu hoca sen baksana işine gücüne, ne uğraşıyorsun elin müdürü ile….





MESAJLAR
Özdil NAMİ: Kamuoyunun aklı çok karışık. Bir taraftan Rum basının yazdıkları bir taraftan Sarayın açıklamaları. Halk artık sizden doyurucu bir açıklama bekliyor. 

Serdar DENKTAŞ: Anlaşılan ana muhalefet görevine alışmanız biraz zaman alacak. En azından gazeteniz bile yeni duruma alışmamış gözüküyor.

İzzet İZCAN: Erken seçim isteten TDP belli ki bu seçimlerde de sizi yüz üstü bırakacak gibi. Zira listeler dolaşmaya başladı bile kulislerde 

Doğuş DERYA: Birçok daireye atama yapılacak şimdi yeni baştan. Bu atamalarda cinsiyet eşitliği içinde bir girişim yapmayı düşünüyor musunuz? 

Asım AKANSOY: Derin ve sessiz bir döneme girdiniz anlaşılan. Son günlerde sesiniz soluğunuz hiç çıkmıyor? Bunu hayra mı yoralım şerre mi? 

Levent YÜKSEK: Fenerin ilk Avrupa sınavını nasıl buldun? Bu takımda umut var mı? Onca transferler sonrası sonuç gene aynı olmasın?

 
Çilem ESENYEL: Yaz tatili boyunca bir miktar kilo aldığınız yönde haberler gelmeye başladı. Yoksa sizde mi yazın rehavetine kapıldınız? 

Gözde BEKİR: Twiter’de oluşturduğunuz grup maşallah her gün aktif. Artık hayatın doğal bir alışkanlığı gibi gelmeye başladı sizin twitleşmeleriniz. 

Sedat ERBAŞ: Havalimanın kalabalık olduğu şu günlerde Bosphore Lounge konforunu daha bir belirgin olmaya başladı. Kullananlar memnuniyetlerini dile getirmeden edemiyorlar. 

Hüseyin OSCAR: Tüm otellerimiz dolu iken siz kış aylarında hem kendi otelinizi hem de başka otelleri doldurabilmek için gene yollara düşmüşsünüz. 

Mete TÜMERKAN:  BRT’den ayrıldıktan sonra susmayı tercih ettiniz. Oysa kurumun bugünlere nasıl geldiği konusunda bir takım şeyleri ifade edebilirdiniz. 

Dr. Hakan DİNÇYÜREK: DP içinde şu an en aktif olarak politika yapan tek sizsiniz. Diğer vekiller kusura bakmasın ama herkes bir köşeye çekildi.  

Prof. Dr. Necdet OSAM: İnsan, rüzgârda hareket eden gül gibi olmalı ki etrafına güzel kokular yayabilsin.

Barbaros SAVAŞÇI: Bener Hakkı Hakeri'nin heykeline saldıranları çok kısa bir süre içinde yakalayıp yargıya teslim ettiniz. Lefkoşa Polis Müdürlüğünü kutluyoruz ve başarılarınızın devamını diliyoruz. 

Serhat İNCİRLİ: Ciğer yaparken sağ elinizin işaret parmağını kesmişsiniz. Çok geçmiş olsun, az kalsın ciğer yerine parmak yiyecektiniz. 

Mehmet EZİÇ: Büyük oteller hiçbir faydası yok derken bu oteller yumurtayı nereden alıyorlar? Yumurtayı…. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Filtreleme sistemi bulunmayan ve/veya baca gazı emisyonları, Yasa ve Tüzüklerle belirlenen standartları sağlayamayan elektrik santrallerinde kaliteli yakıt (maksimum %1 kükürt içerikli) kullanılması Bakanlar Kurulu’ndan geçirmiş olduğumuz bir önerge ile zorunlu hale getirilmiştir. Bu konunun da ısrarlı takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.”

Dr. Hakan DİNÇYÜREK
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 9 yıl Önce

alihan kardeş bu memlketet her kes işine geldiği gibi konuşuyor otellerde kısadan yumurta dedinizde hellim yenmezmi demekki günde en az 7-8 ton hellim yeniyor demek. boşa uğraşmayın artık adetten oldu herkes şikayet ediyor şikayet ettikleri şeyleri şikayet edenlerde yapıyor ölü toprağı var üstünde buranın. keyfinize bakın iş olacağına varacak.

banner471

banner474