banner564

Zevk yok gol çok

Çelen OBEN
Yeni futbol sezonuna dün ilk düdükle başladık. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Çetinkaya ile Lefke arasındaki maçı da tribünden izledik. Keyif aldık mı? Ben almadım. Çetinkaya’nın geçtiğimiz hafta yaşadıkları belli ki daha futbolcuların kafalarında bilinçaltılarında duruyor. Maça konsantre olmakta zorlanıyorlar. Performans anlamında da sahada futbolcuların yorgunluk belirtileri, takımın henüz hazır olmadığını gösterdi.
Çetinkaya adına şanssız bir gündü. Üç kırmızı kart iki penaltı ve takımın oyunu uzun süre 9 kişi son bölümü ise 8 kişi bitirmesi maçtaki farkı getirdi.
Öncelikle Çetinkaya bu lige henüz hazır değil. Geride İbrahim Faye ile güven duyan kaleci Ahmet Faye’nin oyundan çıkmasıyla hem tedirgin davranmaya başladı, hemde gelen gollerle kendine olan güvenini kaybetti.
Lefke belli ki Çetinkaya’ya oranla lige daha hazır. Geçen hafta Süper Kupa maçında Yenicami ile karşılaşmış olması hem fizik hemde mental olarak Lefke’yi lige hazır hale getirdi. Bu sezon belli ki Lefke birçok takımın canını yakacak. Özgüveni yerinde, performansı lige hazır olan Lefke’nin ligin sonunda ilk 3 içerisinde yeralması da kuvvetle muhtemel bir durum.
Maçta hakemlerin performansı bana göre iyiydi. Fehim Dayı gösterdiği üç kırmızı katrtta da haklı verdiği iki penaltıda da doğru karar verdi.
Telsiz kulaklıkların bozuk olmasından dolayı yardımcıları ile iletişimi olmayan Fehim Dayı 90 dakikada başarılı bir yönetim gösterdi.
YORUM EKLE

banner471

banner474