banner564

Zirvenin aşkına 

 Süper Ligde şampiyonluk yarışında hala umudu bulunan Doğan Türk Birliği konuk olarak gittiği Mağusa Türk Gücü deplasmanında hesapladığı gibi 3 puanı alarak umutlarını sürdürdü.

Hafta arasında Yenicami ile Kupa maçına çıkan ve tempolu maç sonunda finale çıkan Mağusa Türk Gücü bu maçın morali ve yorgunluğu ile Doğan Türk Birliği karşısına çıktı.
Maçın ilk dakikalarında rakibini baskı altına alan Doğan Türk Birliği gol bulmaya çalıştı.
Kurduğu baskı sonucunda gole ulaşmak isteyen Doğan ilerleyen dakikalarda zaten yorgun olan rakibinin daha da yorulacağını hesap ederek oyunun tamamen kontrolünü eline almayı düşündü.
Mağusa Türk Gücü üzerindeki bu baskıyı erken atlatarak Doğan kalesinde yarattığı tehlikeli pozisyonlarla “oyunda bende varım” mesajını verdi. Bu pozisyonlardan sonra Doğan Türk Birliği daha kontrollü oyunu tercih etmeye başladı.
Yedek kulübesi önünde yer alan elle oynama pozisyonunda itiraz eden Mağusa Türk Gücü oyuncuları itirazını sürdürürken bir anda oyuna başlayan Doğan Türk Birliği hızlı hücuma kalktı. Topla buluşan Akafor düzgün ve sert bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 1-0 yaptı.
Golden sonra itirazlarını sürdüren Adil ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Rakibinin 10 kişi kalmasından yararlanan Doğan ataklarını da sıklaştırdı. 
İkinci yarının başında Arif Uysal’ı oyuna alarak takımın direncini diri tutmak isteyen Ali Oraloğlu yerinde bir hamle yaptı.
Dinopeter bulduğu önemli pozisyonları harcayınca 76. Dakikada Kwame Jay Jay ile Doğan farkı ikiye çıkardı. 
79. dakikada Arif Uysal’ın sarı kart sonrası gereksiz itirazları sonucu 9 kişi kalan Mağusa Türk Gücü’nde moraller de iyice bozuldu. 
Hafta arası final sevinci yaşayan Mağusa Türk Gücü 7 sarı kart iki kırmızı kartın çıktığı maçta puan alamadığına mı üzülsün,  iki oyuncunun bu hafta oynayamayacak olmasına mı üzülsün.
Mağusa Türk Gücü bu haftadan itibaren artık kupanın finalini unutup lige dönmeli.
Bu hafta ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Ozanköy deplasmanına gidecek. Unutulmasın ki Ozanköy daha iki, hafta önce şampiyonluk adayı Yenicami ile 1-1 berabere kalarak dikkatleri üzerine çekmiş bire bir rakibi Yalova’yı da yenmiş ve hedefini de play-outa kalma olarak belirlemiş durumda.  MTG için, Ozanköyü küçümsemek en büyük kayıp olur. 
Dünkü maçta hakem Serkan Şimşek kartlarını çok kolay kullandı. Yorgun ve gergin bir takım olan MTG’ye karşı daha anlayışlı takdir hakkını kullanabilen yönetim gösterebilirdi. 
 

YORUM EKLE

banner608

banner474