banner564

“Ankara benim de ikinci vatanım”

Ankara’dan beklenen davet gelince gece yarısı apar topar Ankara’ya giden pek kıymetli Başbakanımız ile Dışişleri Bakanımız, Ankara’ya hareket öncesi heyecandan adeta yerlerine duramıyorlardı.
Bu heyecanı fark eden basın mensupları, “Ankara hakkında ne düşündüklerini“ sordu; soruya bodoslama atlayan Başbakan cevabı yapıştırmakta geç kalmadı;
Erhürman; “Ankara, Kudret Özersay ile ortak konumuz. Ben 13 yıl, Kudret Bey de 12 yıl Ankara’da yaşadık. Burası bizim için 2’nci vatandır. Gençlik yıllarımız orada geçti. Ankara’ya gitmek, burayı tekrar görmek benim için her zaman keyiftir. Fırsat bulur da öğrencilik yıllarımızı geçirdiğimiz yerlerde dolaşabilirsek bu ayrıca bir keyiftir. Başbakan olarak gitmek bende ayrı duygular yaratmıyor. Geçmişte Ankara’ya giderken ne hissediyorsam yine aynı şeyleri hissediyorum ” dedi. 
Açıkçası benimde çocukluk ve gençlik yıllarımda Ankara’nın ayrı bir yeri var. Çok uzun süreler her sömestr tatilini Ankara’da geçirdim. Ankara kalesinin olduğu o dik aşağı sokaklardan altımızda çuval veya benzeri bir naylon ile kayak yapardıak.
Gençlik Parkı, Kızılay ve Kuğulu Park ise vazgeçemeyeceğim yerler arasındadır Ankara’da. Ayrı bir huzur verir bana Ankara. Ve tabi ki Ankara denince akla 7. Cadde gelir. 
Kıbrıs’tan giden öğrencilerin de ortak buluşma noktalarından bir tanesidir 7. Cadde. Öyle ki bu cadde tanıdık birini görme olasılığınız Dereboyu’nda bir tanıdığa rastlamak kadar orantısaldır.
Kısacası Ankara benim de ikinci vatanımdır. Tıpkı Erhürman’ın olduğu gibi tıpkı Özersay’ın hissettiği gibi…

Neden Atakan’ı eleştiriyorum? 
Sürekli Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ı eleştiriyorsun diyorlar. Doğru eleştiriyorum, insan sevdiğini biraz hırpalarmış. Benimde hoşuma gidiyor demek ki…
Ben Atakan’ı eleştiriyorum diye beni eleştirenler de var. Nasıl Atakan bana tahammül ediyorsa, bende beni eleştirenlere tahammül ediyorum. Neticede politika böyle bir şey, düne kadar eleştiren tarafta yer alıyordu Atakan, bugün eleştirilen tarafta.
Soruyorlar “Korkmuyor musun” diye? Hayır, asla…
Ne eleştirmekten korkarım ne de eleştirilmekten. Sadece çocukları eleştirmem. Çünkü küçük yaştakiler için eleştiri, ilerisi için başka sonuçlar doğurabilecek sıkıntılara yol açabilir. 
Çocuk olmadığımıza göre ben eleştireceğim, Sayın Bakan Atakan da bunu olgunlukla karşılayacak (ki şuana kadar öyle yaptı). Ben hata yaptığımda da o eleştirecek ve bu böyle gidecek… 

Hükümetin ömrü ne kadar?
En iyisinin ortalama 2-3 yıl gittiği KKTC’de herkes soruyor bu hükümetin ömrü ne kadar diye? Bende soranlara cevap veriyorum “En iyisi bile 2-3 yıl gidiyorsa, gerisini siz tahmin edin…”
Ankara’da ve Ankara dönüşünde yapılan açıklamalara baktığımızda öyle derin bir kriz beklenmiyor. Hükümet programında olmasa bile ilgili Bakan Türkiye’den kablo ile elektrik gelecek dedi. Bu önemli bir açıklamaydı.
Türkiye’nin finanse ettiği hastane, yol ve hapishane projeleri devam edecek ve çok yakında tamamlanacak. Burada da bir sıkıntı gözükmüyor. 
Ekonomik ve Mali İşbirliği Programı da devam edecek. Hükümet bu konuda kararlı gibi. En azından hükümet adına Serdar Denktaş bu konuda yılbaşından bu yana çalışıyor.
Geriye tek bir konu kalıyor, önümüzde yerel seçimler var. 4 Parti bu yerel seçimlerde nasıl bir tavır takınacaklar? Birbirlerini ne kadar destekleyecekler veya desteklemeyecekler. İşte bütün mesele bu… 

MESAJLAR
Mehmet DEMİRCİ: Yeniden Karpaz Belediye başkan adayı olmak için UBP’den yeşil ışık yandığına göre çalışmalara başlayabilirsiniz. Bakalım elinizle verdiğiniz belediyeyi geri alabilecek misiniz? 
Gökan İNİK: KKTC Din Görevlileri Sendikası ve KKTC Din Görevlileri Derneği olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında görev yapan Mehmetçik'e bin 974 kilo hellim göndermişsiniz. 
Meral AKINCI: Kadınlar Günü öncesinde Süheyla Küçük ve Aydın Denktaş’ı evlerinde ziyaret etmişsiniz. Eski first lady’ler bu ziyaretinizden ziyadesi ile memnun kalmışlar. 
Tufan ERHÜRMAN: Hazır Ankara’ya kadar gitmiş iken 7. Cadde’ye de uğrayabildiniz mi? Eski günleri hem böylelikle yad etme şansı da bulabilirdiniz. Neyse belki de bu defaya. 
Oktay KAYALP: Gazimağusa Belediye Başkanlığı adaylığı için önce diğer partilerin nasıl bir tavır takınacağını bekleyecekmişsiniz ve ondan sonra karar verecekmişsiniz. 
Arif ULAŞ. UBP’nin Alayköy Belediye Başkan adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Dün akşam adaylığınız parti içinde kesinleşmiş. Hulusi Manisoy’u bakalım o koltuktan kaldırmayı başarabilecek misiniz? 
Erhan ARIKLI: TKP-YG Gazimağusa ilçe teşkilatından istifa eden 38 kişilik grup yapılan törenle YDP’ye katılmış. Bu arada önümüzdeki günlerde bu ilçemizde başka katılımlar da olacakmış. 
Cemal ÖZYİĞİT: Dün Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunmuşsunuz. Nasıl beğendiniz mi Hala Sultan’ı? Veliler bu ziyaret ve sonrasında yaptığınız açıklamalardan ziyadesi ile memnun kalmışlar. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Anlaşılan bir kez daha bol adaylı bir kurultay sizi bekliyor gibi. Zira şuana kadar aday olacağı söylenen kişi sayısı 5’i buldu bile. Bakalım nasıl bir süreç olacak. 
Fatoş ÜNAL: Bir süre önce çalınan sosyal medya hesabınıza yeniden kavuşunca büyük bir mutluluk yaşamışsınız. Hesabınıza erişemediğiniz birkaç gün çok sıkıntı çekmişsiniz. 
Okyay SADIKOĞLU: ITB Berlin Turizm Fuarı’nda ülkemizi temsil ediyormuşsunuz. Nasıl fuardaki Alman ve diğer ülkelerin vatandaşları ülkemize ilgi gösteriyor mu? 
Bertan ZAROĞLU: Memlekete yeniden hoş geldiniz, kısa bir tatil ve temaslardan sonra şimdi yerel seçimler için kolları sıvamışsınız. Ee bu işler böyle, durmak yok. 
Leman Kutay ASLIM: Müşavir Kadınlar Grubu’nu yeniden oluşturup eskisi gibi toplantılara başlamışsınız. Bu arada içinizden bazı arkadaşlar yakında emekli olacakmış.  
Gökhan ASLAN: Matbah-ı Amire Osmanlı ve Türk Mutfağı'nda ki menüleri yenilemişsiniz. Bazı çok özel tatları menüye eklemişsiniz. En kısa zamanda tatmaya geleceğiz. 
Hasan CURCİOĞLU: Şu bizim tavşan ne oldu, hala daha buzlukta mı bekliyor. İsterseniz onu artık buzluktan çıkarın ve bize bir alo deyin. Zira bugünlerde sizin tarafa gelebiliriz. 
Cemal DANA: Paris’ten aldığınız o çok özel hediye hakkında siz mi bir açıklama yaparsınız yoksa kamuoyuna biz mi açıklayalım? Karar sizin. 

POLEMİX
 “Bizler, eğitimci olmanın verdiği sorumlulukla bunların üstesinden gelmeyi bilebilmeliyiz. Geleceğimizden de eminim. Çocuklarımız bizim gözbebeğimizdir ve onları olumsuz etkileyecek en ufak bir gelişme bizim canımızı yakar. Bunları aşabilmek için de ilk dikkat etmemiz gereken, eğitim sistemi içindeki sorunlar için, eğitim sistemi içinden yetkili kişilerle çözüm aramaktır.”
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit
YORUM EKLE

banner471

banner473