banner564

“Birkaç CTP’li söyleyin yazalım”

Toplum daha Gezici Anket Şirketinin şokunu atlatamadan ikinci anket vakası haberi Gazimağusa’dan geldi. Öyleki olanları duyunca biz de şok olduk. 
Maraş bölgesinde anket yapan “Lipa Consultancy” isimli anket şirketinin elemanları bir eve girerler. Ev sahipleri ile ankete başlarlar. Ev sahipleri 2018 seçimlerinde DP’ye mühür vuracaklarını söylerler. Anketörler “Bölgede hiç CTP’li bulamadık, bari yarısını CTP’lilerden doldurun” der. 
Tabi aile bunu kabul etmez ve bildikleri isimleri anket kâğıdına doldurup anketörleri gönderirler. Ertesi gün yine aynı ailenin telefonu çalar. Arayan anket şirketinin görevlisi aileye CTP’ye oy vermelerini söyler. 
Aile soluğu poliste alır. Konuya ilişkin Rauf Denktaş da Yüksek Seçim Kuruluna şikayette bulunur. Bakalım şimdi bu ısmarlama anket konusunda YSK ve Polis ne gibi bir işlem yapacak? 
Öte yandan dün CTP’ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre söz konusu anket şirketini CTP sahiplenmedi. CTP’nin bugün Türkiye’den bir firma ile ankete başlayacağı bize gelen bilgiler arasında. 

Buluştular
34 gün önce Yalovaspor başkanı sevgili ağabeyim Tahsin Mertekçi’yi kaybetmiştik. Acısı henüz daha geçmedi, sanki bir yerden çıkıp seslenecekmiş gibi geliyor bana.
Dün bir başka acı haber bu sefer Türkiye’den, Yalova’dan geldi. Yalovaspor’un efsane ismi, KKTC Yalova ile Türkiye’deki Yalova’yı kardeş yapmamızı sağlayan Nurettin İnan (Oflu) geçirdiği bir kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.
Kıbrıs Gazisi olan Nurettin İnan, hem bir Yalova aşığıydı hem Kıbrıs. Öyle ki Kıbrıs’tan bakanlık döneminde Ali Çetin Amcaoğlu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Olgun Amcaoğlu, Ahmet Havutçu, Kemal Altuncuoğlu gibi bir çok ismi mekanında ağırlamıştı. 
Nurettin İnan, Yalovaspor’u geçtiğimiz yaz Yalova’da kendi mekanında ağırlamıştı. KKTC’deki Yalovaspor’a yardımları son birkaç yıldır zaten düzenli olarak devam ediyordu. İki takımın bu yıl birlikte kamp yapması ve hatta karşılıklı maç yapmasını planlıyorduk.
Önce Tahsin Başkan gitti şimdi Oflu Başkan. Ne diyelim bir ay süre ile iki değerli ağabeyimizi kaybettik. Daha birisinin yarası kapanmadan diğerinin acı haberi ile sarsıldık. Allah ikisini de cennette buluştursun… 

Gözler Mecliste 
“Polis” mesleğinin zorluklarını iliklerine kadar hissetmiş bir polis eşi olarak 11 Aralık Pazartesi Günü mecliste görüşülecek olan Polis Yasasını sonuna kadar desteklediğimi belirtmek isterim.
İki hece beş harften oluşan, günlerce uykusuz kalan, yeri gelip eylemlerde taşlanan, kafası patlatılan, zor şartlarda görev yapan bir polis eşi olarak, buyrun bir de beni dinleyin.
Bir kere şunu gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim, vatan aşkı olmayan, millet sevgisi arşa ulaşmayan birisinden polis olmaz. O aşk öyle bir aşktır ki, ne evde eş bırakır, ne de çocuk. Kendisine ayıracağı zamanı saymıyorum bile. Çünkü onun gözünde sadece vatana hizmet vardır. 
Polisi mal, mülk ile para pul ile mutlu edemezsiniz. Düzenli bir ülke, dalgalanan bir bayrak onların mutlu olmaları için en büyük sebeptir. Şimdi ise emeklilik yılları tartışılıyor. Haklarında karar verirken, bence bunları da göz önünde bulundurun.”
Sadık Gardiyanoğlu, Polis eşi

MESAJLAR
Önder SENNAROĞLU: Geçtiğimiz Cuma akşamı Tepe’de verdiğiniz yemek ile sadece bölgede değil yurdun birçok yerinde gündem oldunuz. Herkes şimdi bu yemeği ve yemeğe davet edilenleri konuşuyor. 
Hüseyin ANGOLEMLİ: Gazimağusa’dan sonra Lefkoşa’da da bazı bölgelerde seçim çalışmalarına başlamışsınız. Bu arada Gazimağusa’da ağırlığınızı son günlerde iyice hissettiriyorsunuz. 
Enver ÖZTÜRK: Lefkoşa’dan sonra geçtiğimiz Cumartesi Güzelyurt’ta da aradığınız desteği bulmuşsunuz. Güzelyurt gezisi sırasında eski dostlarınız size eşlik etmiş. 
Asım İDRİS: TDP Genel Sekreteri olarak tüm bölgeleri gezmekten biraz yorgun düşseniz de 12’si için tüm hazırlıkları tamamlamışsınız. 12’sinden sonra yoğun bir gezi programı başlayacakmış. 
Anıl KAYA: Son günlerde sizi Girne’de görenler UBP Gazimağusa Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek zannediyormuş. Eğer Hakan Beyi görenler de sizi zannediyorsa sorun yok, böylece ikiniz birbirinize çalışmış olursunuz. 
Erdoğan MANİ: Pek muhterem kayınpederiniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar dileriz, başınız sağ olsun. 
Ali POLATKAN: Gaziveren’de yarattığınız cennet gibi yerin tam karşısına çok katlı bir yapının yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Plansız programsız yapılaşma sizin oralara kadar uzandı desenize. 
Hüseyin BARBET: Yeniden Muhtarlar Birliği Başkanı olarak üyelerinizden güvenoyu aldınız. Bu arada bazıları ortamı germek istedi ama sağduyulu muhtarlar buna izin vermedi. 
Ali KANSU: Lefkoşa Dostluk Derneği olarak geçen sabah üyeleriniz ile sabah kahvaltısında buluşmuşsunuz. Artık seçime kadar her Cumartesi sabahı bir organizasyon yapmaya karar vermişsiniz. 
Osman AMCA: Dün avda tavşanı vurup sosyal medyaya attınız ama bir görgü tanığı sizin Çayırova’dan geçtiğinizi söyledi. Şimdi size düşen görev dün avda hangi bölgede olduğunuzu söylemek. 
Hakan GÜLÜMSER: Telsim’in yılbaşı eğlencesinde sahnede yaptığınız danslar ile tüm personele iyi bir dans dersi vermiş oldunuz. Bu arada personeliniz olmayan bu dansı nasıl öğrenecek? 
Fevzi TANPINAR: Sizde Telsim’in yılbaşı eğlencesinde gitarınızla konukların kulaklarının pasını almışsınız. Telsim çalışanları ile kurduğunuz grubu bizde çok merak ediyoruz, belki bir gün bir organizasyon yapıp kamuoyunun önüne çıkarsınız. 
Arda SAMUR: Klarnet konusunda kendinizi hayli geliştirdiğiniz görülüyor. Geçen hafta Baraka’da verdiğiniz mini konseri izleyenler hayran kalmışlar size. 
Hasan SUNGUR: Seçim yaklaştıkça sizin mekana uğrayanların sayısında hızlı bir artış gözlemleniyor. Bakalım nasıl bir yol izleyeceksiniz bu seçimlerde. 
Bülent ÖZTÜRK: Kısa bir süreliğine de olsa Trabzon’dan memlekete hoş geldiniz. Bu arada bir geldiniz pir geldiniz. Sizi yakalamak zor oldu valla. 
 
POLEMİX
 “Rum tarafı gittiği her ülkede lobicilik faaliyeti yapıyor. Ülkesini çok güzel pazarlıyor. Biz bunu her alanda yapmayı planlıyoruz. Yani pasta payını büyüteceğiz. Ayrıca nitelikli eğitime geçmemiz lazım. Gençlerimiz açılan yeni üniversitelerde dünyanın bütün ülkelerinde kendi alanlarında iş bulma şansı yakalamalıdırlar. İşte bu nitelikli eğitime örnektir.”
UBP Girne Milletvekili Adayı Bulut Akacan
YORUM EKLE

banner608

banner474