banner564

“Genel seçimin ayak sesleri…”

“Yapacak çok iş var. Yeni Parti Meclisi’ni önemli görevler bekliyor. Genel seçimin ayak sesleri de duyuluyor” diyor UBP’nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün.
Nerde söylüyor bu sözleri; ilk kez toplanan Parti Meclisinde. Neden böyle bir söz söylüyor? Çünkü yeni seçilen Parti Meclisi ve yeni belirlenen Genel Sekreter ve MYK’ya “hazır olun” mesajı vermek için.
Üstelik Özgürgün bu ifadeleri Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tam da Ada’yı ziyareti öncesi söylüyor.
Belli ki başta Su konusu olmak üzere birçok konuda “Hükümet” istediği gibi ilerleyemiyor. 
Ve belki de bu durum karşısında ilk kez Hüseyin Özgürgün açık açık Erken Genel Seçimden bahsediyor. 
Kısacası bugün ki Davutoğlu-Kalyoncu görüşmesinden sonra ülkemiz siyasetinde taşlar yerinden oynayacak gibi! 
Mayıs 2016’ya hazır olun, karşınıza sandık çıkabilir…
 
Barış Elçisi RMMO
Görüşmeler ve müzakereler çok iyi gidiyor çok. Yılbaşı bilemedin bahara daha olmadı yaza kesin çözüm geliyor Kıbrıs’a.
Ama gel gör ki Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) silahlandıkça silahlanıyor? İyi de kime karşı?
Battı dediğimiz Rum ekonomisi, silahlanma için 70 milyon Euro civarında bir kaynağı silahlanma için ayırmış. Allah’tan adamlar batık, paraları yok. Birde paraları olsa bakalım ne kadar silah alacaklar?
Ve malum son olarak ABD’de Rumların silahlanma sevdasına bir küçük katkı yapma kararı aldı. Ne güzel değil mi?
Bir yandan biz tatbikatları yapmayalım diğer taraftan geniş katılımlı tatbikatlar yapan ve silahlanma yarışana giren Rum komşularımız. 
Suçlu Özadam
Sağlık Sisteminin kimin tıkadığı belli oldu, Gazeteci Levent Özadam. Çünkü dün günlük olarak yayınlanan 13 gazetemizin iki tanesinde sadece Dr. Gülgün Vaiz’in istifasını geri çekmesinin perde gerisine ilişkin yorum ve haberler yer aldı. 
Birini biz yazdık, diğerini Kıbrıs Postası’nda Levent Özadam. Dr. Gülgün Vaiz bize değil ama Levent ağabeye cevap vermiş. Kıskanmadım desem yalan olur.
Dedikodu yazmakla suçlamış Levent Özadam’ı. Öyle ya hep bu dedikodular içine etti sağlık sisteminin. Yoksa gül gibi gidiyordu her şey. 
Ve ne hikmetse her CTP döneminde ilk iflas ettirilen Sağlık Sistemi oluyor. Dün de bugün de durum hiç değişmiyor. 
Suçlu ise hep gazeteciler oluyor. Şimdi de suçlu Levent Özadam… 
 
MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Bakalım bugün görüşeceğiniz TC Başbakanı Davutoğlu’na Anastasiadis ile olan samimi görüntüleri soracak mısınız? Merak çok bu konuda. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Seçim startını dün resmen verdiğinize göre demek ki ufukta erken seçim var. Gazanız mübarek olsun.
Mehmet Ali TALAT: Bugün bir ara sizde Davutoğlu ile görüşecek misiniz? Bize gelen programlarda her hangi bir görüşme gözükmüyor da. 
Ömer KALYONCU: Su konusu bugün ya çözülecek ya çözülecek. Sıkı bir pazarlığa hazırlıklı olmakta fayda var. 
Emine ÇOLAK: Dışişlerinde bir süreden beri devam eden tartışmalar su yüzüne çıktı. Bu konuda her hangi bir açıklamanız olacak mı? 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Bafra bölgesi ziyaretiniz bölgede ki turizmcileri ziyadesi ile mutlu etti. Ancak diyorlar ki bakan bey bakalım bir sonraki ziyaretini ne zaman yapacak. Anlaşılan bölge sizi yanında istiyor. 
Dr. Salih İZBUL: Ortalık toz duman ama sizden tek kelimelik bir açıklama yok. Merak ediyoruz ne zaman çıkıp bir iki kelime edeceksiniz. 
Menteş GÜNDÜZ: Geçen gece meğerse sizde Girne’deki yemekte varmışsınız. Erken kalkınca bize gelmedi isminiz. Bu arada yeniden amca olmuşsunuz. Tebrik ediyoruz. 
Dursun OĞUZ: Artık yeni genel sekreter siz oldunuz UBP’de. Ve Genel Başkan seçim startını de verdi sizin seçiminizle birlikte. Çok çalışmanız gerekiyor. 
Yalçın KOÇYİĞİT: KIB-TEK yönetim kurulu üyeliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yurt dışından dönünce öğrenmişsiniz ve hayli sevinmişsiniz. 
Sami ÖZUSLU: Özel televizyonlara Mart 2016’dan sonra devlet katkısı yapılmayacakmış. Ne diyorsunuz bu işe? Devlet katkısı olmadan uydu paralarını ödeyebilir mi özel kanallar? 
Mustafa PİRO (Maro): 95 kilodan 70 kiloya düşmüşsünüz, demek ki diyet işe yarıyor. Son halinizi Rauf Hoca’da gördü mü acaba? 
Muslu AKGÜNEY: Top sakal bırakmaya başlamışsınız. Ne bu şimdi yeni yıl öncesi yeni imaj mı? 
Halil FALYALI: Babanız PM’den sonra MYK’ya da seçildi. Eh artık bölgede büyük bir ziyafet verirsiniz. Bunu kutlamak gerekiyor değil mi? 
Osman NAZLI: Son günlerde kara bulutlar dolaşıyor Cincomun üstünde. Hayırdır ne oldu da başınız dertten kurtulmuyor. Lefke’ye gidin isterseniz bir ara.
Dr. Erkut AŞICIOĞLU: Dr.Gülgün hanım geri döndüğüne göre gözler şimdi sizin üzerinizde. Sizde geri dönecek misiniz? Bu konuda bir açılama yapacak mısınız? 
Dr. Bülent DİZDARLI: Eskiden basından sorumlu başhekim yardımcısı sıfatıyla konuşuyordunuz. Sizde son zamanlarda derin bir sessizliğe büründünüz. Hayırdır? 
Sedat KILIÇ: Voleybol’da aday hakem kursu tamamlandı ve sınavda başarılı olan 8 aday hakeme sertifikaları verildi. Bu kadar yoğun bir mesainin içinde aday hakemlere kurs verebilme vaktini buldunuz ya, helal olsun. 
GÜNÜN SÖZÜ
 “Her şeyi tozpembe göstermek istemem ancak karanlık bir tablo da yoktur. Olumluluklar var zorluklar da var elbette. O zorlukları iki tarafın da kabul edebileceği bir çerçevede aşabiliyorsak ne mutlu bize. Gayretimiz odur, bu kadar yıldan sonra Kıbrıs Türk halkının uluslararası hukuk içinde yerini alması şarttır.”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
YORUM EKLE

banner471

banner473