banner564

“Haklarınızın bilincinde olunuz”

40/2003 “Tüketicileri Koruma Yasası” Tüketicilerin sağlığını, güvenliğini ve ekonomik çıkarlarını korumak amacı ile hazırlanmıştır.Tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek için çeşitli yasal haklar getirmiştir.
Alo 171 no’ lu hattımızı aramanız veya internet adresimize bakmanız; mevcut yasanın sizlere tanıdığı haklardan yararlanabilmeniz için bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. 4 (dört) asgari ücreti geçmeyen konulardaki şikayetleriniz için nasıl şikayette bulunabileceksiniz, süreç nasıl işleyecek vs.. gibi sorularınızın adresi “Alo 171” Tüketici Şikayet Hattı ve bizzat Ekonomi,Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ na bağlı Ticaret Dairesi Müdürlüğü bünyesinde bulunan Tüketici Birimi’ ni aramanız veya bizzat başvuruda bulunmanız yeterlidir.Olayı hemen kabullenmek yerine haklarınızı sorun, soruşturun, arayın. Örnek ayakkabı şikayeti; Hakem Heyeti tarafından görülüp karara bağlanan ayakkabı konusunu anlatacağım.
Tüketici Birimine şikayette bulunan vatandaşımız, ayakkabı aldığını bu ayakkabının bir müddet sonra deforme olduğunu, satın aldığı firmaya gittiğini orda aralarında geçen diyaloğu Tüketici Hakem Heyeti üyelerinin huzurunda soru ve cevap şeklinde bizlere anlatmış. Daha sonra tüm bu konuşmaları da aynı anda dinlemekte olan firma yetkilisinede söz verilmiş, savunması dinlenmiş ve toplantı bitiminde taraflar gönderilmiştir.
Tüketici Hakem Heyeti konuyu titizlikle incelemiş tarafsız ve hakkaniyet ilkesi içinde kararını vermiştir.
Karar: Firmanın ısrar ettiği gibi kullanıcı hatasından kaynaklanmadığını, üretim hatası olduğunu, bu sebeblede tüketiciye ödemiş olduğu ayakkabı tutarının firma tarafından iadesi şeklinde olmuştur.
YORUM EKLE

banner471

banner473