banner564

“Muz Cumhuriyeti” mi dediniz?

Beğensek de beğenmesek de kendi eserimiz olan ve 1983’ten bu yana kendi kendimize yönetmeye çalıştığımız bir “Cumhuriyet”imiz var. 
Zaman zaman ekranlarda, zaman zaman gazete köşelerinde ve son dönemde sosyal medyada ağır eleştirilere hatta hakaretlere maruz kalıyor KKTC.
Özellikle uyuz olduğum söylem şekli “Muz Cumhuriyeti.” Zira tarımsal ortamın elverişli olmasına karşın bir tek Yeşilırmak’ta bir iki bahçede yetişiyor muz. 
Yani becerip her yeri muz bahçesi yapsak ve o zamanda “Bu memleket Muz Cumhuriyeti” desek içim yanmayacak. 
Ancak KKTC kurulduğu günden bugüne öyle şeylere bu halk şahit oldu ki artık benim bile ağzımdan KKTC demek yerine Muz Cumhuriyeti demek geliyor.
Ve gelelim bu düzenin deyim yerinde ise bekçilerine; Başsavcı Aşkan İlgen, PGM vekili Pervin Gürler ve Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral. Kurduğumuz bu cumhuriyetin düzenin bekası için yetkili kurumların başındaki isimler.
Bakın bu ülkede Cumhurbaşkanlığı makamına kadar yükselmiş birisi diyor ki;
“Elektrik Kurumu'nda o kadar büyük yolsuzluklar var ki..! Var olduğunu biliyorum.”
Eğer gerçekten bir Hukuk Devleti olmuş olsaydık Başsavcı ve PGM hemen harekete geçer ve Talat’ın ifadesine başvurulurdu. Devleti soyanlardan hesap sorulması için.
Dahası da var Talat’ın açıklamalarının; 
“Hiç çalışmayan, iddiaya göre kuruma bile gitmeyen hatta parmağını basıp da geldiğini belgelemek istemeyen insanlar kurumda hala var.”
Bu sözlerden sonra KHK Başkanı olsam bir dakika bile durmam ve Talat’tan işe gitmeden para alanların isim listesini ister ve hemen gereken cezayı yapıştırırdım.
Tabii “Hukuk Devleti” olursa bunlar olabilir. Biz galiba Muz Cumhuriyetiz. 
Yıllardır bozuk düzene öyle bir alıştık ki yakında sokakta gözümüzün önünde adam vursalar, ifademize başvurmayacaklar, katillerden hesap sormayacaklar. Tıpkı devleti soyanlardan hesap sormadıkları gibi…
 





 KOOP’sun böyle fiyatlar!
Yaz geldi ve dondurma sezonu açıldı. Aslında dondurma yılın 12 ayı tüketilebilir olsa da genelde sıcak yaz günlerinde tercih edenlerin sayısı hayli fazla.
Hal böyle olunca da yaz aylarına girildi mi ekranlarda en çok dondurma ürünlerinin reklamları yer alıyor. Türkiye kanallarında her reklam kuşağında en az bir iki tane dondurma markasının reklamı var.
Ülkemizde maalesef bu alanda büyük bir boşluk var. “Koop-Süt 'Frosty' Dondurması” Türkiye’den gelen ithal dondurmalara karşı büyük bir savaş veriyor. 
Ne hikmetse Türkiye’den KKTC’ye ithal edilen, navlun-gümrük ve vergiler gibi fiyatları direk etkileyen etkenler olmasına karşın Türkiye Ürünü Dondurmalar, Koop-Süt'ün Frosty' dondurmasından daha ucuz!
Örneğin Algida’nın bir litrelik olan dondurması 3.99 TL, iki litrelik olanı 5.99TL Koop-Süt'ün Frosty' dondurmasının bir litrelik olanının fiyatı 5.50 TL.
Ülkemizde Tarım Bakanlığı’na göre süt fazlalığı var. Ancak Türkiye’den gelen dondurmaları daha ucuza tüketiyoruz. Ve Koop-Süt'ün Frosty' dondurmasının ekranlarda reklamı dönmüyor. 
Kısacası ne kendi kazanıyor ne ülkeye kazandırıyor. Benzer durum Meyve Suları içinde geçerli maalesef…





MESAJLAR 
Mehmet Ali TALAT: Bırakın devletin en üst makamlarında yıllarca siyaset yapmış birisi olmayı, sade vatandaş bile olsanız eğer bu devleti soyanlar hakkında en ufak bir bilgi sahibi iseniz gidip yapmanız gereken şey yetkili mercilere durumu aktarmak olmalıydı. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Vize konusunda ki açıklamanızı bakalım hükümet kulak verecek mi? Bu arada geçen gün ilçe başkanları ile bir yemekte görülmüşsünüz. 
Ahmet SENNAROĞLU: Hadi gözünüz aydın, ikizlerinize sonunda kavuşmuşsunuz. Allah analı babalı dedeli neneli büyütmeyi nasip etsin. 

Asım VEHBİ: Geçen gece Turgay Avcı ile bir balıkçıda buluşup eski günleri yâd etmişsiniz. Bizim de kulaklarımızı çınlattınız mı? 

Ersöz PAŞA: Dede olmak nasıl bir duygu. Hele şöyle bir altı yedi ay geçsin de dede demeye başlasın biz asıl o zaman sizi göreceğiz. 

Mustafa GÖÇER (Çatlı): Öğlen vakti hiç balık mı tutulur? Şimdi sürün sırtınıza yoğurdu. Az bile yandınız. 

Kemal ALTUNCUOĞLU: Osmanlı Ocakları Genel Başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Şapkalar çoğalıyor dikkat…

Mustafa VAROL: Çok yakında sizde Ankara yollarına düşecekmişsiniz. Aman dikkatli olun zira seçim öncesi son hafta. Ankara’nın ateşi sizi de yakmasın sonra. 

Prof. Dr. Ferhat ERİŞİR: Girne’ye sağlıklı bir döner salonu kazandırmışsınız ve daha ilk açılışta koskoca döner bir saat içinde tükenmiş. 

Emircan ÜSTEL: Artık patron sizsiniz. Doktorumda her saat dönercide olamayacağına göre tüm sorumluluk artık sizde. Hayırlı işler…

Fehmi OKTAY: Çiçek dolma mevsimi açıldı açılmasına ama bu sene pek çiçek göremedik pazarlarda. Neden acaba? 

Latif AKÇA: Serdar Bey size fena takmış kafayı. Uzlaşı şansıda kalmadı. Ne olacak bu filmin sonu merak ediyoruz doğrusu.

 
Ertan BİRİNCİ: Anadolu Spor Gazetecileri Derneği emekli olmanıza sayılı günler kala sizi onurlandırmış. Bu arada büyük buluşmaya son 6 gün kaldı.

Hasan HARMAN: Çok geçmiş olsun, artık sizde stentlisiniz. Bundan böyle sıkı bir diyet programı sizi bekliyor. Şule Hanım ne derse o… 

Tahsin MERTEKÇİ: Girne’nin çehresini değiştirecek sitenin satışlarında patlama yaşanıyormuş. Belli ki döviz artışı sizi etkilememiş. 

Gökhan ALTINER: Geçenlerde bir açılışta bir ağabeyimiz size 35 Euro’luk purosundan taktim etmiş. Umarız ucuz puro ile pahalı puro arasındaki farkı anlamışsınızdır. 

Ziver HAYATSEVER: Alsancak girişindeki restoranı yenilemek için başlattığınız çalışmaların sonuna gelmişsiniz ve bu hafta büyük bir açılış düzenleyecekmişsiniz. 

Haluk DOĞANDOR: Kendi haber portalınızı kurmuş ve sayılı günler sonra yayına başlamak için artık son hazırlıkları yapıyormuşsunuz. Hadi bakalım kolay gelsin. 

Ufuk ÇAĞA: Le Chateau Lambousa'da yüzler gülüyormuş. Sizin gibi deneyimli bir turizmci ile daha çok yüzler güler Le Chateau Lambousa'da.

 
GÜNÜN SÖZÜ
 “Önümüzdeki 12 ay içerisinde Kıbrıslı Türklerle anlaşmaya varılacağı konusunda iyimser misiniz kötümser mi? (Rum tarafında yapılan anket) Yüzde 50 kötümser, yüzde 41 iyimser (Kasım 2008’de yüzde 78 kötümser, yüzde 19 iyimser, Ocak 2009’da yüzde 77 kötümser, yüzde 20 iyimser, Şubat 2010’da yüzde 82 kötümser, yüzde 17 iyimser).”

Rumlar artık daha iyimser…
YORUM EKLE

banner471

banner474