banner564

“Uzun” Adam gitti “Kısa” Adam geldi!

Ve Türkiye’nin yeni Başbakanını dün Başbakan Erdoğan açıkladı; Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu.  12 yıldır Türkiye’yi yöneten “Uzun Adam “ da böylece AK Partiye veda etti ve yerini “kısa adama” bırakmış oldu.
Uzun Adam diye lakap takılan Erdoğan geride bıraktığımız 12 yılda hiç şüphesiz ezber bozan bir liderdi. Kıbrıs konusuna yaklaşımından tutun da Türkiye’nin tabu olarak gördüğü tüm “dokunulmaz” denilen konularına dokundu ve yeni bir Türkiye inşa etti. 
Erdoğan’ın Köşke çıkması ile birlikte artık Türkiye’yi yönetecek isim Ahmet Davutoğlu olacak. Davutoğlu’nun Erdoğan’ın çizgisinde ve en önemlisi “Erdoğan’la sürekli istişare ederek” bu yolu yürüyeceğini her halde dünkü toplantıyı izleyen herkes anlamıştır.
Kısacası Yeni Türkiye’nin kaptan koltuğunda artık “Uzun Adam” yok, Yeni Türkiye’nin kaptan koltuğunda artık  “kısa adam” var!
***
Hepsi tesadüf 
Sağlık Bakanı UBP Döneminde AHMET’ti, CTP Geldi Bakanın adı yine AHMET kaldı,
Sağlık Bakanı AHMET ilk başlarda YDÜ Hastanesi ile ters düşse de giderken sorunları halletmesini bilmişti. 
Yerine gelen AHMET önce bekledi, sonra kavgaya girişti,
Eski AHMET ile Hoca’nın kurultay hesapları var deniliyordu,
Yeni AHMET ile Hoca’nın hesaplar yüzünden anlaşamadıkları iddia ediliyor.
Eski AHMET’in dönenimde Hastanelerde 2 firmanın setleri kullanılıyordu ameliyatlarda,
Yeni AHMET döneminde sadece bir firmanın setleri kullanılıyor,
Eski Ahmet döneminde faturaları müsteşar imzalarken 
Yeni AHMET döneminde müdürler imzalıyor…
Yeni AHMET kendi dükkânını kiracıya verirken, kiracıları hem müşterisi oldu hem kiracısının karısı başhekimi oldu,
Yeni AHMET’in kiracısın ürünleri hastanelerimizde kapış kapış giderken,
YDÜ Eski AHMET’in döneminde kullanılan ürünlerden kullanmaya devam etti.
Şimdi bunları ne diye mi yazdım, Tamamen TESADÜF oldu da ondan…..
****
Yeni Başbakan “Hemşerimiz”
Malumunuzdur Osmanlı Ada’yı alınca buraya nüfus taşımak için Konya’dan ilk aileler getirildi. 
Hatta Kıbrıs ağızlarıyla ilgili yapılan araştırmalara göre Kıbrıs ağzının oluşumunda önce Konya ve yöresi, sonra da Antalya, İçel, Alanya gibi yerlerden yapılan göçler rol oynamıştır. Bu durum, adanın fethinden sonra Kıbrıs’a gönderilen Türk nüfus hakkındaki tarihi belgelerle de örtüşür.
Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin atası Konya’dan gelmedir.
KKTC’de ki bazı ünlü Konyalılar ise,
TC Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun,
KKTC Konyalılar Dernek Başkanı Hüseyin Sancar,
Eski TRT Kameramanı Yaşar Suvat,
Diyalog Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Adem Uslu.
MESAJLAR
Özkan YORGANCIOĞLU: Gelen hafta sonu cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine sizde katılacak mısınız? Hem gitmişken yeni mevkidaşınızı da görmüş olurdunuz. 
Fırat ALAKUŞ: Çok muhterem babanızı kaybetmişsiniz, merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar dileriz. 
Kansu AKSU: Cumartesi günü oğlanın sünnet töreni varmış, Allah düğününü de görmek nasip etsin.  
Ferda EKİNCİ: Cumhurbaşkanı adayları ile yaptığınız programlar hayli ses getirdi.  Talat’tan sonra Akıncı programı da güzel oldu, elinize sağlık. 
Mustafa AKINCI: Artık adaylığınızı açıkladığınıza göre ülke satında gezmek gerekiyor. Sadece Lefkoşa sokaklarını dolaşarak bu işler olmaz. 
Kutlay ERK: Sibel Siber’in cumhurbaşkanı adayı olması için büyük bir uğraş veriyorsunuz ama karşı tarafta boş durmuyor. Sürprizlere hazır olmakta fayda var. 
Ahmet UZUN: Talat’ın adaylığına açık destek vermeniz gençler arasında homurdanmalara yol açtı. Gördünüz mü gençlik anlamıyor dilinizden. 
Cemal ÖZYİĞİT: Geçen gün Saray’da krallar gibi ağırlanmışsınız. Bu arada Cumhurbaşkanı ile baş başa kaldığınız anlarda ne görüştünüz? 
Dr. Sibel SİBER: Pazartesi gününden itibaren bir hafta boyunca tatile çıkıyormuşsunuz. Zamanla olarak sanki biraz geç alınmış bir karar gibi duruyor. 
Sevgi DEĞİN: Ankara temaslarınız son derce verimli geçmiş ve eliniz dolu gelmişsiniz. Yalnız Ankara’ya kadar gidip te Tavacı Recep’e uğramanızı yadırgadık doğrusu. 
Serhat AKPINAR: KKTC’de nitelikli diplomat yetiştirmek için düğmeye basmışsınız. Aman o listeye bizi de eklemeyi unutmayın. 
Av Mustafa ŞENER: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün gün boyunca sürprizlerle karşılaşmışsınız. Bu arada evdeki sürpriz hoşunuza gitti mi? 
Gürdal ÇUVALCIOĞLU: Sizin de doğum gününüz kutlu olsun. Yalnız dün yediğiniz pastalardan sonra bir 60 kilometre bisiklet sürmeniz gerekecek gibi. 
Dr. Erol ŞEHERLİOĞLU: Aaa siz burada mıydınız? Valla dün açıklamanızı okuyunca sizin memlekette olduğunuzu inandık. Bir yıldır sesiniz çıkmıyordu. 
Erdinç GÜNDÜZ: BRTK’dan istifa etmeniz umutları iyice söndürdü. Eğer sizde onlara çare olmadıysanız vay BRTK’nın haline. 
İsmail ARTER: Gazimağusa’nın tarihi yerlerini düzelterek işe başlamanız bir çok kesimden taktir aldı. Beklenti çok olunca gözler de üzerinizde olacak anlaşılan. 
Fırat ATASER: Alsancak’ta yol kasislerini yeniden ele almış ve AB normlarına göre düzenlemişsiniz. Birkaç ayda amma işler başardınız ha. 
İsmet AKİM: Ersin Tatar’ın akıllı sayaç ihalesi ile ilgili gündeme taşıdıkları sonrasında bir açıklama yapacak mısınız?
Osman KORAHAN: Sizin için tatilini uzattı diyorlar, tatil ne zaman bitiyor? Basın peşinizdeymiş. 
Seher GURASLAN:  Hah şöyle yola gel, ne kızlık soyadı merağı. Allah’tan Beyazit sakin adam. Yoksa…
GÜNÜN SÖZÜ
“1 Ağustos'da üyeler belirlenmeliydi. Hükümetin belirleyeceği üyeler dışında herkes kendi üyesini belirledi. Fakat üç hafta oldu hükümet hala üyelerini atamadı. Şu anda yeni Yönetim Kurulu belirlenmedi. Beni atamasınlar diye ben affımı istemekteyim. Eğer atanmış olsaydım istifa ederdim. Ama atanmadığım için affımı istedim”
BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Gündüz
BİZİM TEMEL
Temel’in karısına sorarlar: “Sevişirken kocanızla konuşur musunuz?”. Kadın sırıtarak cevap verir: “Ararsa neden konuşmayayım?”
YORUM EKLE

banner471

banner473